Fantasztikus show és szoros végjáték a nyolcadik KRESZ-teszt döntőjében

Felejthetetlen TV show keretében zárult a nyolcadik alkalommal megrendezett Nagy Diák KRESZ-teszt. Az országos edukatív játék döntőjét május 23-án rendeztük meg az UP Rendezvénytérben.

Rekordszámban kezdtek bele a fiatalok az idén nyolcadik alkalommal meghirdetett Nagy Diák KRESZ-teszt kitöltésébe. Az első, online fordulóban több mint 22 ezren tették próbára magukat és töltötték ki sikeresen a tesztet.

Közülük az 1.000 legjobb eredményt elérő játékos kapott meghívást a játék középdöntőjébe. Itt egy 15 kérdéses KRESZ-tesztet kellett kitölteniük a játékosoknak, minél rövidebb idő alatt megadva minél több helyes választ.

A középdöntőkből a legjobb 5-5 játékos jutott be az országos játék döntőjébe. Ők egy izgalmas tévé show keretében döntötték el, hogy kik vihetik haza a fődíjakat: az ingyenes „B” kategóriás jogosítvány szerzési lehetőséget és az elektromos robogót.

Óriási izgalmak és szoros versenyben Kolozsvári Ferenc szerezte meg az első helyet és ezzel az ingyenes „B” kategóriás jogosítvány szerzési lehetőséget. A másik ágon Kortusz-Fráter Bence bizonyult a legjobbnak, így ő vihette haza az elektromos robogót a döntő után.

A díjakat Berzai Zsolt r. alezredes, az ORFK Balesetmegelőzési Osztályának vezetője, az ORFK-OBB főtitkára, Tüske Tibor a Webjogsi KMR Zrt. képviseletében és Dr. Szayly József, DUE Médiahálózat alelnöke adták át.

A Nagy Diák KRESZ-teszt 2024-ben az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, a E-Educatio Információtechnológia Zrt., Webjogsi.hu és a KRESZ TV támogatásával valósul meg.

Gratulálunk az idei nyerteseknek! A Nagy Diák KRESZ-teszt döntőjéből készült tévé felvétel hamarosan visszanézhető lesz az MTVA műsorán.

,,,