Hamarosan indul az első Nagy Diák Banktudós Teszt

Napjainkban a bankok egymásra licitálva kínálják egyre korszerűbb digitális pénzügyi megoldásaikat. Korszerű és kényelmes applikációk, a bankbajárás helyett online megoldások, virtuális bankkártyák, FinTech (Financial Technology) megoldások – számos olyan lehetőség, melyekkel élve sokkal jobban, takarékosabban vagy tudatosabban tudjuk intézni pénzügyeinket.

Ahhoz, hogy ezeket a lehetőségeket, technikai megoldásokat jól tudjuk használni, elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk a legfontosabb pénzügyi fogalmakkal, technikákkal. Ezek elsajátításában segít szórakoztató formában a Nagy Diák Bantudós Teszt, mely országos játék – az MBH Bank támogatásával – a végén még komoly nyereményeket is kínál.

Ma már el sem tudjuk képzelni az életünket bankok és pénzügyi szolgáltatások nélkül. A folyamatosan változó világban egyre több szolgáltatás és lehetőség közül választhatunk. De mit is kínálnak számunkra a különböző bankok? Miért éri meg náluk tartanunk a pénzünket? Melyik bankot válasszuk?

Ha szeretnél a kérdéseidre választ kapni, akkor mindenképp töltsd ki a DUE Médiahálózat és az MBH Bank szeptemberben induló közös játékát, az első Nagy Diák Banktudós Tesztet!

A pénz már a korai civilizációk és a modern társadalmak életében is meghatározó szerepet játszott. De mi is az a pénz és hogyan alakult ki? Kezdetben cserekereskedelem útján cseréltek gazdát a különböző árucikkek, később megjelentek a különböző pénzhelyettesítő eszközök, mint a gyöngyök és a nemesfémek. Majd létrejött az egységes fizetőeszköz, a pénz. Mivel az emberek biztonságban szerették volna tudni az értékeiket, létrejöttek az első bankok. Az idő múlásával és a fejlesztéseknek köszönhetően létrejött a mai modern bankrendszer.

Ahogy a világ is folyamatosan változik, úgy kell a pénzügyi rendszereknek és a felhasználók gondolkodásának is lépést tartania a digitális korral a legújabb trendek szerint. A Nagy Diák Banktudós Teszt ebben lesz a segítségedre, segít eligazodni a folyamatosan változó digitális pénzügyi szolgáltatások világában, hogy biztonságosan tudd használni a legkülönbözőbb FinTech banki szolgáltatásokat.

A három fordulóból álló Nagy Diák Banktudós Teszt valamennyi szakasza online zajlik. A teszt elsősorban a felsőoktatásban tanulóknak szól, de ettől függetlenül, a tesztet bárki kitöltheti. A nyereményjátékban viszont csak a felsőoktatási jogviszonnyal rendelkező, 18-26 év közöttiek vehetnek részt.

Az játék első fordulós kérdéssorát december 1-ig tölthetitek majd ki a banktudosteszt.hu és a nagydiaktesztek.hu oldalakon, de a könnyebb kitöltés érdekében használjátok a Nagy Diák Tesztek applikációt.

Az első fordulóból a legjobb 1.000 játékos kap majd meghívást az online középdöntőbe, ahol új, korábban még nem ismert kérdések várják a játékosokat. A második fordulóba bejutók december 11. és 12. között tölthetik majd ki a középdöntő kérdéssorát. Innen a legjobb 10 játékos jut majd az online döntőbe. Ők 2023. december 15-én mérhetik majd össze tudásukat és tölthetik ki a mindent eldöntő tesztet.

Érdemes lesz velünk játszani, hiszen a legsikeresebb Banktudós elsőként választhat a külföldi tengerparti nyaralás, az iPhone14 és az Apple Watch párosa és az elektromos roller közül. A második és harmadik helyezett a fennmaradó díjak egyikével térhet haza, sőt, kiemelt partnerünk, az MBH Bank jóvoltából egyéb meglepetés is várja a játékban résztvevőket!

A verseny eredményhirdetésére és a díjak ünnepélyes átadására 2024. január 13-án, az Educatio Kiállításon kerül sor.