Hamarosan újra indul a Nagy Diák Klímateszt

Hamarosan újra indul a Nagy Diák Klímateszt

Óriási sikert aratott az első Nagy Diák Klímateszt, amit több mint 30 ezren töltöttetek ki. Az országos edukatív játék népszerűségére alapozva elindítjuk a Nagy Diák Klímateszt 2. játékot az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával. Legnépszerűbb, környezetvédelmi játékunk december 20-án indul. A Nagy Diák Klímateszt 2. célja, hogy a 14 és 24 év közötti fiatalok megismerjék a környezetvédelem fontosságát, a klímaváltozás hosszútávú hatásait és valós információkra alapozzák ismereteiket.

A három fordulóból álló vetélkedősorozat első, online fordulóját 2021. december 20. és 2022. május 5. között tölthetitek ki a www.klimateszt.hu és a www.nagydiaktesztek.hu oldalon. A könnyebb kitöltés érdekében töltsétek le az ingyenes Nagy Diák Tesztek applikációt, amit megtaláltok a GooglePlay-en és az AppStore-ban is!

A Nagy Diák Klímateszt 2. első fordulójában 20 kérdést kell megválaszolnod a lehető legrövidebb idő alatt, hiszen nem csak az elért pontok számítanak, hanem a kitöltésre szánt idő is. Ahogy azt már megszokhattátok, ezt a tesztet is többször ki lehet tölteni, vagyis tudsz gyakorolni és tanulni. De fontos, hogy a versenyben mindig az utolsó eredményed lesz érvényes.

Az online teszt kitöltői közül az 1.000 legjobb játékos jut be a személyes részvétellel megrendezett középdöntőbe, ami 2022. május 20-án lesz az újpesti UP Rendezvénytérben. Itt zajlik majd az országos játék döntője is, ahová a középdöntőből a legjobb 12 játékos jut be. Ők egy izgalmas tévés kvízben mérhetik majd össze tudásukat és szállhatnak versenybe a fődíjakért.

A Nagy Diák Klímateszt 2. döntőjében találnak gazdára a fődíjak: egy elektromos robogó, egy nagyértékű kerékpár és egy kétszemélyes nyaralás.

Kedvcsináló – nézd vissza te is a Nagy Diák Klímateszt szeptemberi döntőjét:  

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,023KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Hamarosan újra indul a Nagy Diák Klímateszt

Oszd meg a Facebook-on!

Hamarosan újra indul a Nagy Diák Klímateszt

Oszd meg a Facebook-on!

X