Harmadik országos pénzügyi versenyét nyerte Petra, az ELTE hallgatója

Több mint 13 ezren vettek részt a DUE Médiahálózat és az MBH Bank közösen szervezett Nagy Diák Banktudós Teszt versenyén, közülük Szafián Petra, az ELTE elsőéves hallgatója diadalmaskodott. A Lukácsházáról származó tanulóra nem túlzás használni a banktudós kifejezést: eddig 10 nagyszabású pénzügyi versenyen indult, ebből hármat megnyert, és további helyezéseket ért el. A játék érdekessége még, hogy az ötödik helyen a győztes nővére, Dorottya végzett.

Tavaly ősszel indította el a Nagy Diák Banktudós Tesztet a DUE Médiahálózat az MBH Bank támogatásával azzal a céllal, hogy aki szeretné kipróbálni pénzügyi, gazdasági tudását, egyszerű, szórakoztató formában tehesse meg. A háromfordulós, online, edukatív vetélkedőbe felsőoktatási jogviszonnyal rendelkező, 18-26 év közötti fiatalok kapcsolódhattak be, de a tesztet bárki kitölthette. Az első, online fordulóban több mint 13 ezren vettek részt. A legjobb eredményt elért 1.000 játékos aztán meghívást kapott a december 11-i középdöntőbe, ahonnan a döntőbe a legsikeresebb 10 diák jutott. A fináléban Szafián Petra diadalmaskodott, aki az ELTE-n nemzetközi gazdálkodást tanul. Az elsőéves hallgató az Educatio Kiállításon vette át nyereményét, egy egyhetes, páros görög utazást.

– A győzelmemet elsősorban Kiss Zoltán tanár úrnak köszönhetem, aki a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégiumban tanított pénzügyi ismeretekre – mondta el Szafián Petra. – Persze ehhez a tudáshoz kellett az is, hogy folyamatosan tájékozódjak a pénzügyi világban. Aki ezek után azt hinné, hogy kizárólag a pénzügyek érdeklik, hatalmasat téved.

– Imádok sütni-főzni, a kollégiumban gyakran készítek ételeket, amikből aztán a lakótársaknak is jut – árulta el Petra. – A szabadidőmben még önkénteskedek állatos szervezeteknél, kutyamentésben veszek részt, rendezvényeken dolgozom, és szívügyem a méhek védelme.

A Nagy Diák Banktudós Teszt második helyezettje Bosits Réka, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója lett, nyereménye egy iPhone 14 és egy Apple Watch 8. A dobogó harmadik fokára Marosi Hanna, az ELTE hallgatója állhatott, ő egy e-rollerrel gazdagodott.

A díjátadón Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója elmondta: „az ország egyik vezető pénzintézeteként egyrészt felelősségünk a lakosság és a fiatalok edukációja, másrészt pedig gazdasági érdekünk az, hogy az ügyfeleink pénzügyileg képzettek legyenek. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk a jövő ügyfeleire, a fiatalokra. Többek között ezért is támogattuk ezt a tesztet, hogy minél több fiatalhoz eljussanak a legfontosabb pénzügyi alapismeretek”. Valamint kihangsúlyozta: „Nagy öröm számunkra, hogy több ezer diák töltötte ki a tesztet, és reméljük, hogy ezzel hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a kitöltők a jövőben magabiztosabban mozogjanak a pénzügyi világban.”