Izgalmas döntővel zárult az idei Nagy Diák Pénzügyes Teszt

Izgalmas döntővel zárult az idei Nagy Diák Pénzügyes Teszt

Nagy versenyszellem lakozik a még csak 19 éves Topercer Péter tatabányai diákban, aki fiatal kora ellenére már hét pénzügyi versenyen van túl. Legutóbbit, a március elején zárult Nagy Diák Pénzügyes Tesztet meg is nyerte 13 ezer játékost maga mögé utasítva.

A második alkalommal meghirdetett Nagy Diák Pénzügyes Teszt középdöntője és a döntője március 6-án zajlott a Pénzügyminisztériumban, ahol szerte az országból 150 fiatal gyűlt össze, hogy összemérjék pénzügyes tudásukat. A pénzügyek iránti érdeklődés felkeltését célul kitűző Nagy Diák Pénzügyes Teszt első, online fordulójában egy 20 kérdésből álló kvízt kellett kitölteni. Ezen minden érdeklődő próbára tehette ismereteit, persze csak a 14-20 év közötti fiatalok kaptak lehetőséget a továbbjutásra. A legsikeresebb tesztkitöltők közül a verseny második, már személyes jelenlétet kívánó fordulójába a legjobb 150 fiatal érkezett a Pénzügyminisztérium József nádor téri épületébe.

A kétfordulós megmérettetés során először szintén egy kérdéssort kellett megoldani a versenyzőknek, majd a legjobb 12 játékos bizonyíthatta tudását egy színpadi kvíz keretében. Már a döntőbe jutás is sok izgalmat tartogatott, mert ötös holtverseny alakult ki, de csak 12-en juthattak a döntőbe, ezért az azonos pontszámot elérő öt játékos külön is megmérkőzött egymással. Az izgalmak azonban ezzel nem értek véget, hiszen a legjobbak közé a tavalyi pénzügyes teszt győztese, Csahóczi Máté Benedek is bekerült, de a címvédés ezúttal elmaradt. Az idei versenyt a tatabányai Topercer Péter nyerte, a második helyen a budapesti Bátyi Bátor Béla végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a tatai Kecskeméti Zoltán állhatott.

A győztes Topercer Péter és Balogh László pénzügyekért felelős helyettes-államtitkár.

A dobogósok nyereményét – többek közt egy-egy okostelefont – Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár adta át, de a szervezők és támogatók jóvoltából számos különdíjban is részesültek a versenyzők. A Pénzügyminisztérium műemléki védettségű pénztártermében zajló játék legfiatalabb résztvevője a 14 éves Oláh Vince volt, aki a Magyar Bankszövetségtől egy tabletet kapott. A Diákhitel Központ Zrt. értékes különdíját is kisorsolták. A legtöbb diák – szám szerint 19 – a Hunyadi János Középiskola Soproni Szakképzési Centrumából érkezett a középdöntőre, az iskola a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) jóvoltából egy laptopot nyert.

A döntőbe jutott versenyzők egy-egy, Varga Mihály pénzügyminiszter aláírásával ellátott névre szóló elismerő oklevelet is átvehettek. A 2. Nagy Diák Pénzügyes Tesztet a Pénzügyminisztérium, a Diákhitel Központ, a MABISZ és a Pénziránytű Alapítvány támogatásával a DUE Médiahálózat szervezte. A szervezők szándéka szerint a játékos program révén egyre több fiatalhoz jut el a pénzügyek ismeretének fontossága és jelentősége. A mostani verseny és sok más hasonló kezdeményezés egyre tudatosabb diákokat, vagyis leendő felnőtteket és szülőket nevel.

NÉZD MEG A DÖNTŐ LEGJOBB PILLANATAIT!

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Izgalmas döntővel zárult az idei Nagy Diák Pénzügyes Teszt

Oszd meg a Facebook-on!

Izgalmas döntővel zárult az idei Nagy Diák Pénzügyes Teszt

Oszd meg a Facebook-on!

X