Elindult a Nagy Diák Klímateszt

Elindult a Nagy Diák Klímateszt

Globális felmelegedés, klímaváltozás. Sokat hallunk, sokat beszélünk ezekről a témákról, de mi magunk és szűk közösségünk mit tehet ezek lassításáért, megakadályozásáért? Hogyan teremthető meg az ember és a természet közötti harmónikus együttélés? Ha Téged is foglalkoztatnak ezek a kérdések, akkor neked is szól a márciusban induló Nagy Diák Klímateszt!

Újabb országos ismeretterjesztő játékunkba 2021. március 5-től lehet bekapcsolódni. A DUE is kiemelten fontosnak tartja a környezetért való felelősségvállalást, ezért indítottuk útjára legújabb tesztünket.

A klímaváltozás az egyik legsúlyosabb probléma, amellyel szembe kell néznünk manapság. Bolygónkon jelentős és egyre gyorsabb ütemű éghajlatváltozás figyelhető meg, amely az iparosodás után kezdődött. A globális felmelegedés egy természetes folyamat, azonban az emberi tevékenység felgyorsítja azt. A mezőgazdaság, a közlekedés és a fosszílis energiahordozók használata során olyan üvegházhatású gázok kerülnek a levegőbe, melyek meggátolják a Földre eső napsugarak visszaverődését, aminek hatására a bolygónk melegedni kezd. A meleg hatására a sarki jégsapkák olvadásnak indulnak, vagyis a fehér területek mérete csökkenésnek indul. A természetes fényvisszaverés hiányában a Föld átlaghőmérséklete emelkedni kezd – vagyis elindul a globális felmelegedés. Az erdők pusztítása, a levegő, a föld és az óceánok szennyezése mind hozzájárulnak a jelenséghez. Tudjuk, ezek a jövőnket és gyermekeink jövőjét alapvetően érintő kérdések, de mit lehet tenni mindezek ellen? Hiszen változtatni sosem késő!

Mindannyian tiszta vizet, tisztább levegőt, elviselhetőbb klímát szeretnénk. Természeti erőforrásaink gondos használatával védelmeznünk kell a jövő nemzedékek életfeltételeit. Ehhez mindenkinek hozzá kell tennie a magáét. Minden elültetett fa, minden szelektíven gyűjtött hulladék számít!

Neked is van feladatod bőven ezen a téren. Ha tájékozottabb szeretnél lenni, többet szeretnél tudni környezetünk változásáról, az okokról és a lehetőségekről, akkor kezd is el a Nagy Diák Klímatesztet, ahol nem csak szórakozva tanulhatsz, de fantasztikus nyeremények várnak rád. A cél közös, az első lépés a tiéd!

A tetsztet március 5-től tölthetitek ki a klimateszt.hu, vagy a www.nagydiaktesztek.hu oldalon, de használhatod hozzá a nagydiaktesztek ingyenes  applikációt, amit megtaláltok a GooglePlay-en és az AppStore-ban is! Az online teszt kitöltői közül az 1.000 legjobb bejut a középdöntőbe. Egy egésznapos program keretében látjuk őket vendégül az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon. Ez 2021. szeptember 30-án lesz Budapesten az Akvárium Klubban. Itt zajlik majd az országos játék döntője is, ahol gazdára találnak a fődíjak: egy elektromos robogó, egy szuper kerékpár és egy tengerparti nyaralás.

Ha még többet szeretnél tudni a témáról, vagy segítsége szeretnél kapni a tesztkitöltéshez, akkor kövesd Klímavédő sorozatunkat a DUE Tallózóban!

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Elindult a Nagy Diák Klímateszt

Oszd meg a Facebook-on!

Elindult a Nagy Diák Klímateszt

Oszd meg a Facebook-on!

X