Ismét országos pénzügyi versenyen diadalmaskodott egy kőszegi gimnazista

A Nagy Diák Pénzügyes Teszt megnyerésével rövid időn belül már a harmadik országos pénzügyi versenyen jeleskedett Kovács Bence. A kőszegi gimnazista ezúttal több mint 15 ezer fiatalt megelőzve állhatott a dobogó tetejére. Győzelmét pénzügyi ismeretek tanárának köszönheti.

Harmadik alkalommal szervezte meg a Nagy Diák Pénzügyes Tesztet a DUE Médiahálózat azzal a céllal, hogy a résztvevő fiatalok magabiztosabban mozogjanak a pénz világában, tisztában legyenek a kockázatokkal, tudatosan tervezzék meg pénzügyeiket és megfelelő tájékozódás után jó döntéseket hozzanak. A három fordulóból álló Nagy Diák Pénzügyes Teszt első szakasza online zajlott, az itt legjobb eredményt elérő diákok a további fordulókba kaptak bejutási lehetőséget. A tesztet bárki kitölthette május 7-ig a www.nagypenzugyesteszt.hu oldalon, de a nyereményjátékban csak a 14-20 éves kor közötti középiskolások vettek részt.

A középdöntőt és az azt követő döntőt május 26-án rendezték az UP Rendezvénytérben, a 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon. A fináléban a legjobb 10 játékos küzdött meg egymással egy színpadi kvízshow keretein belül.

A több mint 15 ezer indulóból Kovács Bence, a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium végzős hallgatója győzött. Bence rutinos versenyzőnek számít, tavaly ő nyerte a Pénzmesterek pénzügyi vetélkedőjét a 11.-es korcsoportban, előtte pedig a BankCode országos pénzügyi bajnokságban végzett ötödik helyen csapatával. A gimnazista sikereit leginkább a pénzügyi ismereteket tanító Kiss Zoltán pedagógusnak köszönheti. Győzelmével egy görög nyaralást nyert. Második helyen végzett Lénárt Csongor, aki egy MacBook-kal gazdagodott, a harmadik helyezett Gamos Patrik István egy elektromos rollerrel térhetett haza. A számos, támogatók által felajánlott díj mellett a DUE Médiahálózat egy 150 ezer forintos osztálykirándulás-hozzájárulással díjazta a Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskolát, ugyanis az intézményből töltötték ki a legtöbben a tesztet.

A Nagy Diák Pénzügyes Tesztet a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért, az Államadósság Kezelő Központ Zrt., a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Magyar Államkincstár, a Diákhitel Központ Zrt. és a Magyar Export-Import Bank Zrt. támogatta.

Nézd vissza a Pénzügyes Tesz döntőjét te is!