Izgalmas végjátékot hozott a Pénzügyes Teszt döntője

Lezárult a DUE Médiahálózat és a  Nemzetgazdasági Minisztérium közös pénzügyi játéka, a Nagy Diák Pénzügyes Teszt 4. Az országos edukatív játék első fordulójában közel 16.500 fiatal tette próbára tudását. A játék május 24-én a középdöntővel folytatódott és a döntővel fejeződött be.

A Pénzügyes Teszt azzal a céllal jött létre, hogy a tesztkitöltők játékos módon szélesítsék pénzügyi ismereteiket, magabiztosabban mozogjanak a pénz világában, tudatosan tervezzék meg pénzügyeiket, és a megfelelő tájékozódás után hozzák meg a számukra legjobb döntést.

Az online teszt kitöltői közül a legjobb eredményt elérő 1.000 játékosok e-mailben kaptak meghívást a személyes részvételű középdöntőre, amit 2024. május 24-án Budapesten, az újpesti UP Rendezvénytérben rendeztünk meg.

Ezen a napon zajlott az országos játék döntője is, ahová a középdöntőkből a legjobb eredményt elért 10 játékos, Páli Ádám, Bálint Balázs, Szabó Barnabás, Szafián Réka, Alczheimer Norbert Ferenc, Selmeci Ruben, Bagi Anna, Margittai Emma, Molnár Lara és Rabócz Zsófia Barbara jutott be. Ők Petur András játékmester vezetésével egy izgalmas TV-kvízjáték keretében döntötték el, hogy kik vihetik haza a fődíjakat.

A döntő félidejében már csak az legjobb 5 játékos, Páli Ádám, Szafián Réka, Selmeci Ruben, Bálint Balázs, Molnár Lara maradt versenyben. Szoros versenyben Páli Ádám szerezte meg az első helyet, aki egy MacBook nyert, Dr Túri Anikó Nemzetgazdasági Minisztérium közigazgatási államtitkára és Dr. Szayly József, a DUE alelnöke adott át. A második helyezett Szafián Réka lett, aki egy görögországi utazást nyert, amit Lambert Gábor, a MABISZ kommunikációs vezetője adott át. A harmadik helyen Selmeci Ruben végzett, akik egy elektromos rollerrel lett gazdagabb, amit Dr. Borbély László András, a Magyar Államkincstár tanácsadója adott át.

De nem csak a dobogósok térhettek haza értékes ajándékokkal. Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. is díjazta a döntősöket, a 4. – 10. helyezettek egy-egy 40.000 forint értékű Média Markt vásárlási utalványt kaptak, amit Szabóné Vizi Beáta főosztályvezetőt adott át.

Juhász-Nagy Anita, a Magyar Bankszövetség képviseletében 150 ezer forint értékű vásárlási utalványt adott át a döntőbe a legkisebb településéről érkező diákjának, Szafián Rékának.

A Pénzügyes Tesztben nem csak a diákok, hanem az iskolák is nyerhettek. Az az iskola, ahonnan a legtöbb játékos töltötte ki az első forduló kérdéssorát (május 5-ig). Végül a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum végzett az első helyen, ők egy 200.000 forintos műszaki utalványt vehettek át, amit Hergár Esztertől, az MNB-Edulab Kft. ügyvezetőjétől, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumának elnökétől vehettek át.

Mivel a Pénzügyi tudatosság minden korosztály számára kiemelten fontos, ezért a Nagy Diák Pénzügyes Teszt nem csak a fiatalokat, hanem az idősebb korosztályt is versenybe hívta. Az első fordulót kitöltő legszerencsésebb, 40 évnél idősebb játékos, Beresnyákné Bezzeg Petra egy belföldi, kétszemélyes wellness hétvégét nyert, amit Dr. Túri Anikó Nemzetgazdasági Minisztérium közigazgatási államtitkára adott át.

A Nagy Diák Pénzügyes Tesztet a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért, az Államadósság Kezelő Központ Zrt., a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Magyar Államkincstár, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt., a Magyar Export-Import Bank Zrt. és az MNB-EduLab Kompetencia Központ Zrt. támogatásával valósult meg.

Gratulálunk mindenkinek!