Kiderült, hogy ki ismeri legjobban a magyar zenéket

Kiderült, hogy ki ismeri legjobban a magyar zenéket

Ebben a tanévben első alkalommal rendezte meg a DUE Médiahálózat a Nagy Diák Zenei Tesztet a ProArt támogatásával. A játékban több mint 17 ezer fiatal vett részt, közülük a döntőbe tizenketten jutottak. A Smash Event stream stúdióban megrendezett döntőben a játékosok online is találkozhattak híres magyar előadókkal. A finálét bárki élőben követhette a DUE Médiahálózat médiafelületein.

A Nagy Diák Zenei Teszt döntőjét az érvényes járványügyi szabályok szigorú betartásával rendezték meg 2021. május 14-én a budapesti Lurdy Házban.

Petur András, a verseny házigazdája a játékosok bemutatása után elindította a finálét. A 6 játékból álló döntő első fordulójában apró képrészletek montázsából egy-egy előadót kellett felismerniük a játékosoknak. A második forduló volt tulajdonképpen a vetélkedő csúcspontja, hiszen Czutor Zoltán kifejezetten a Nagy Diák Zenei Teszt döntője számára írt át 12 ismert magyar dalból részletet, amelyeket élőben adott elő a stúdióban a játékosoknak. A feladat az volt, hogy fel kellett ismerni a dalt és megmondani a címét.

A második forduló után 6 játékostól elbúcsúztunk, és már csak hatan folytatták a versenyt. Ők tiszta lappal indultak újra versenybe. Itt már nagyobb kockázatot is kellett vállalniuk azoknak, akik úgy érezték, hogy szükségük lehet a plusz pontokra a bennmaradáshoz. A rabolható játékban mindenki egy személyre szóló kérdést kapott, amire jó válasz esetén +200, rossz válasz esetén -100 pont ütötte a játékosok markát.

A következő, tippelős játékban is a sebességé volt a főszerep. Itt 120 pontot szerezhetett az első, aki jó választ adott. Az utána következők 20-20 ponttal kevesebbet. Azok, akik nem szereztek elég pontot, az I know fordulóban behozhatták a lemaradásukat. Itt 100, illetve 200 pontot gyűjthettek a játékosok, a kérdés nehézségétől függően.

Az ötödik, vagyis utolsó feladat szintén rabolható volt. Itt mindenkinek egy zenész által feltett kérdésre kellett válaszolni +200 pontért.

A Nagy Diák Zenei Teszt nyertese 2021-ben a budapesti Vargha Zsófia Nóra, a második a debreceni Halmai Brigitta, a harmadik a Levélről érkező Kiss Gergő lett. A legjobbaknak járó díjakat dr. Horváth Péter a ProART igazgatója adta át dr. Szayly Józseffel, a DUE Médiahálózat alelnökével.

Az első Nagy Diák Zenei Teszt a Pro Art és az EUIPO támogatásával valósította meg a DUE Médiahálózat. A döntő kvízt utólag is bárki megnézheti a DUE Médiahálózat Facebook oldalán vagy itt a due.hu-n.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Kiderült, hogy ki ismeri legjobban a magyar zenéket

Oszd meg a Facebook-on!

Kiderült, hogy ki ismeri legjobban a magyar zenéket

Oszd meg a Facebook-on!

X