Kőszegi Gergő nyerte a Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Tesztjét

Óriási érdeklődéssel és teltházas döntővel zárult a Magyar Olimpiai Bizottság és a DUE Médiahálózat közös játéka, az első alkalommal meghirdetett Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Tesztje. Az edukatív játékba több mint 21.500 fiatal kapcsolódott be az ország minden tájáról.

A Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Tesztjének első, online fordulóját bárki kitölthette, a nagydiaktesztek.hu vagy a Nagy Diák Tesztek applikáción keresztül. A játék második fordulójába csak a 14 és 24 év közötti fiatalok juthatnak be.

Az online teszt kitöltői közül a legjobb eredményt elérő 1.000 játékosok e-mailben kaptak meghívást a személyes részvételű középdöntőre, amit 2024. május 24-án Budapesten, az újpesti UP Rendezvénytérben rendeztünk meg.

Ezen a napon zajlott az országos játék döntője is, ahová a középdöntőkből a legjobb eredményt elért 10 játékos, Zhang Milán, Damsits Dávid, Kétszery Boglárka, Kereszturi Ákos Zoltán, Kőszegi Gergő, Kreisz Bálint, Jánosik Áron, Köves Balázs Zsombor, Budai Mátyás és Böhönyey Eszter jutott be. Ők Petur András játékmester vezetésével egy izgalmas TV-kvízjáték keretében döntötték el, hogy kik vihetik haza a fődíjakat.

A döntő félidejében már csak az legjobb 5 játékos, Damsits Dávid, Kereszturi Ákos Zoltán, Kőszegi Gergő, Budai Mátyás és Jánosik Áron maradt versenyben. Szoros versenyben 1880 pontot gyűjtve, Kőszegi Gergő szerezte meg az első helyet, aki egy Samsung Galaxy S20 mobiltelefont nyert. A második helyezett 1580 ponttal Jánosik Áron lett, aki egy Samsung LED Smart televíziót nyert, a harmadik 1560 ponttal Budai Mátyás lett, ő egy Head Granger HD MTB kerékpárral lett gazdagabb.

A díjakat Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Dr Szayly József a DUE Médiahálózat alelnöke adta át.

Gratulálunk az idei nyerteseknek! A Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Tesztjének döntőjéből készült tévé felvétel hamarosan visszanézhető lesz az MTVA műsorán.

A Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Tesztjét a Magyar Olimpiai Bizottság támogatja:

A Magyar Olimpiai Csapat támogatói:

A Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Tesztje játék médiapartnerei a Ringier Sports Media Hungary Kft. és a Blikk Kft.