Közel 21 ezer kitöltő a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt első fordulójában

Közel 21 ezer kitöltő a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt első fordulójában

A korábbiaknál is népszerűbb volt az idei Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt első fordulója. A játék online szakaszába közel 21 ezer fiatal kapcsolódott be május 1-ig. Az idén ötödik alkalommal megrendezett országos edukatív játék május 20-án, a 29. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, az újpesti UP Rendezvénytérben folytatódik a középdöntővel és a döntővel.

A 14 és 22 év közötti fiataloknak hirdette meg idén immár ötödik alkalommal a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a DUE Médiahálózat a Nagy Diák Bűnmegelőzési Tesztet. Az évek óta népszerű játékának idén is az volt célja, hogy a 14 és 22 év közötti fiatalok megismerjék a rájuk leselkedő veszélyeket és megtudják, hogyan kerülhetik el az áldozattá válást.

Az online első fordulót a személyes részvétellel zajló középdöntő és döntő követi.

A Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt személyes részvételű középdöntője 2022. május 20-án, pénteken 12 órakor kezdődik a 29. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretében az újpesti UP Rendezvénytérben (1042 Budapest, Szent István tér 13.). Ide az első forduló legjobb 1000 tesztkitöltője kap meghívást.

Ettől a fordulótól kezdve már két ágon folytatódik tovább a verseny: a főként középiskolások (14 és 18 év közöttiek) és az idősebbek (18 és 22 év közöttiek) külön csoportban küzdenek a döntőbe jutásért és a fődíjakért. Ehhez azonban még túl kell jutni a középdöntőn, ahol egy 20 kérdéses teszt vár a játékosra.

A játék döntőjébe korosztályonként a legjobb 5-5 játékos (akik a legtöbb helyes választ adják a legrövidebb idő alatt) jut be, ők egy izgalmas színpadi show keretén belül mérhetik össze tudásukat a fődíjakért.

A legjobbak mindkét korcsoportban egy Lenovo IdeaPad laptop és egy Xiaomi 11T okostelefon közül választhatnak, a második helyezettek egy-egy Xiaomi Redmi Note okostelefonnal térhetnek haza az eredményhirdetés után.

Az eseményt bárki élőben is követheti a helyszínen, vagy az interneten keresztül is – ugyanis a teljes döntőt streamejük a www.due.hu és a www.nagydiaktesztek.hu oldalainkon, valamint a DUE Facebook oldalán. A felvételből önálló egy órás tévéműsor is készül.

A játékban résztvevőknek érdemes május első napjaiban figyelniük az e-mail fiókjukat, mert ekkor kapnak értesítést az érintettek a továbbjutásukról.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Közel 21 ezer kitöltő a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt első fordulójában

Oszd meg a Facebook-on!

Közel 21 ezer kitöltő a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt első fordulójában

Oszd meg a Facebook-on!