Közeleg a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak döntője

Közeleg a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak döntője

Február 26-án egy izgalmas TV show keretében zárul a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 4. országos játék. A középdöntőből a legjobb eredményt elért 12 játékos jutott a február 26-i döntőbe, ahol egy színpadi show keretében kell megmérkőzniük egymással, hogy kiderüljön, filmekben kik is a legjobbak 2021-ben. Nagy verseny ígérkezik, hisz nagyon szoros volt a középdöntő is, rengetegen értek el kimagasló eredményt. De a tét is nagy, hiszen fantasztikus díjakért folyik a küzdelem. A döntősök egy színpadi show keretében megmérkőznek meg egymással, a közönség online élőben követheti vetélkedőjüket itt a DUE médiaportálán, a nagydiaktesztek.hu oldalon, valamint a DUE Facebook csatornáin.

Idén megújult, egy stúdióban költözik, és TV show formában zajlik majd a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak döntője. A programról Seres Tamás főrendezőt kérdeztük.

A koronavírus miatt a korábban megszokott Akváriumból a Lurdy házba, egy TV stream stúdióba költözött a vetélkedő döntője. Mire számíthatnak a résztvevők?

A tévés formátum főleg látványában fog merőben eltérni a korábbi döntőktől. A vizuális elemek elsősorban a közvetítést online követő nézőknek nyújtanak majd új élményeket. Megpróbáljuk olyanná varázsolni a döntőt, mintha ők is személyesen ott lennének a tv-műsorban. Rengeteg filmes bejátszás, a tesztkérdéseken túl különböző filmes szakmákat bemutató összeállítások színesítik majd a döntőt.

Miben más egy TV show mint egy színpadon zajló döntő?

Alapvetően olyan látványelemeket, grafikai megoldásokat fogunk használni, amelyek a külföldi show-műsoroknál mindennaposak, de itthon még annyira nem elterjedtek. A stúdió űrközpont jellegű designet kap. Olyan hatása lesz, mintha virtuális lenne, de persze minden valóságos lesz. A kérdéseket – válaszokat, a bejátszásokat gyorsabbra vágjuk. Ezek megjelennek majd a színpadot körülölelő 270 fokos ledfalon, meg a tv képernyőkön. A döntőnek a Smash Event stúdió ad otthon a budapesti Lurdy házban.

A kérdésekben lesz változás?

Az elmúlt egy évben, a koronavírus járvány miatt kevesebb magyar filmet mutattak be az átlagnál. A forgatások leálltak, a mozik bezártak. Azokat a filmeket, amiket sikerült befejezni, nehezebben érték el vagy találták meg a nézők. Lesznek kérdések az új filmekből is, de szélesebb lesz a merítés a korábbiakból is. A kérdéseket a vizualitás felé próbáljuk elhúzni, vagyis rengeteg képpel és bejátszással gazdagítjuk majd a döntőt. Ez erősíti a tv show jelleget is.

Találkozhatnak hírességekkel a döntősök és a nézők?

Több művész is bekapcsolódik majd a döntőbe – a járvány miatt ez alkalommal online. Virtuálisan velünk lesznek színésznők és színészek, és meglepetés kérdéseket tesznek fel a döntősöknek. Azt, hogy kik ők, nem árulhatom el előre, mert azzal megkönnyíteném a felkészülést.

A nézők hogyan követhetik majd a döntőt?

A program február 26-án, pénteken 14 órakor kezdődik. Ezt a DUE összes platformján (www.due.hu, www.nagydiaktesztek.hu, Vimeo: Inlinerendezvények/nagymagyarfilmteszt) streameljük, élőben közvetítjük, a streamet a Nemzeti Filmintézet is megosztja majd. A közvetítés utólag is visszanézhető lesz.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Közeleg a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak döntője

Oszd meg a Facebook-on!

Közeleg a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak döntője

Oszd meg a Facebook-on!

X