Befejeződött a KRESZ-teszt első fordulója

Véget ért a Nagy Diák KRESZ-teszt 8. edukatív játékunk első fordulója. Az első fordulóban több mint 22 ezer fiatal tett próbára tudását és szállt versenybe a fődíjakért. A játék május 23-án folytatódik a középdöntővel és a döntővel, ahol kiderül, hogy kik vihetik haza a fődíjainkat.

A KRESZ-teszt középdöntőjének az újpesti UP Rendezvénytér ad majd otthont május 23-án, ahová a legjobb 1000 játékos (azok, akik a legtöbb helyes választ adták a legrövidebb idő alatt) kap e-mailben meghívást. A korábbi évekhez hasonlóan, a továbbjutó játékosoknak egy 15 kérdésből álló KRESZ-tesztet kell majd kitölteniük személyesen, minél rövidebb idő alatt, minél több pontot gyűjtve.

A középdöntőből a legjobb eredményt elérő 5-5 játékos jut majd a Nagy Diák KRESZ-teszt döntőjébe, közülük kerül majd ki a játék két nyertese, akik hazavihetik a robogót vagy megkapják az ingyenes B kategóriás jogosítványszerzési lehetőséget.

A nyilvános döntőt bármi megnézheti május 23-án az újpesti UP Rendezvénytérben (1042 Budapest, Szent István tér 13.) A döntőbe bejutott játékosok egy izgalmas színpadi show keretén belül mérhetik össze tudásukat a játékosok. Az eseményt élőben is követheti bárki a helyszínen, vagy az interneten keresztül is – ugyanis a teljes döntőt streamejük a www.due.hu és a www.nagydiaktesztek.hu oldalainkon, valamint a DUE Facebook oldalán. A felvételből önálló tévéműsort is készítünk.

A nyolcadik alakalommal megrendezett országos edukatív játékkal az ORFK-OBB és a DUE Médiahálózat közös célja, hogy a 14 és 24 év közötti fiatalok felmérhessék a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos ismereteiket.

Gratulálunk minden résztvevőnek!