Vége a Bűnmegelőzési Teszt első fordulójának

Fotó: Pozsonyi Zita

A korábbiaknál is népszerűbb volt az idei Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt első fordulója. A játék online szakaszába több mint 21.500 fiatal kapcsolódott be május 10-ig. Az idén hetedik alkalommal megrendezett országos edukatív játék május 23-án, a 31. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, az újpesti UP Rendezvénytérben folytatódik a középdöntővel és a döntővel.

A 14 és 22 év közötti fiataloknak hirdette meg idén immár ötödik alkalommal a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a DUE Médiahálózat a Nagy Diák Bűnmegelőzési Tesztet. Az évek óta népszerű játékának idén is az volt célja, hogy a 14 és 22 év közötti fiatalok megismerjék a rájuk leselkedő veszélyeket és megtudják, hogyan kerülhetik el az áldozattá válást.

Az első, online fordulót a személyes részvétellel zajló középdöntő és döntő követi.

A Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt személyes részvételű középdöntője 2024. május 23-án, csütörtökön folytatódik a 31. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretében az újpesti UP Rendezvénytérben (1042 Budapest, Szent István tér 13.). Ide az első forduló legjobb 1.000 tesztkitöltője kap e-mailben meghívást.

Ettől a fordulótól kezdve már két ágon folytatódik tovább a verseny: a főként középiskolások (14 és 18 év közöttiek) és az idősebbek (18 és 22 év közöttiek) külön csoportban küzdenek a döntőbe jutásért és a fődíjakért. Ehhez azonban még túl kell jutni a középdöntőn, ahol egy 15 kérdéses teszt vár a játékosra. A középdöntő csütörtökön 9:00 órától 10:45 óráig tart majd.

A játék döntőjébe korosztályonként a legjobb 5-5 játékos (akik a legtöbb helyes választ adják a legrövidebb idő alatt) jut be, ők egy izgalmas színpadi show keretén belül mérhetik össze tudásukat a fődíjakért. A döntő várhatóan 12:30-kor kezdődik majd el.

A legjobbak mindkét korcsoportban egy MTB kerékpár vagy egy Samsung Galaxy A53 mobiltelefon közül választhatnak, a második helyezettek egy-egy Xiaomi Redmi Note 12 okostelefonnal térhetnek haza az eredményhirdetés után.

A Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósult meg.

Gratulálunk mindenkinek!