Lezárult a Médiaismereti Teszt 2. középdöntője

Lezárult a Médiaismereti Teszt 2. középdöntője

Jól állunk médiaismeretből – legalábbis azok, akik részt vettek a Nagy Diák Médiaismereti Teszt 2. középdöntőjében. A középdöntő kérdéssorát az első fordulóból bejutott legjobb 1.000 játékos tölthette ki 2021. április 8. és 15. között.

A középdöntőben továbbra is médiaismereti tudásukról kellett tanubizonyságot tenniük a játékosoknak. Az egyre nehezedő kérdések kitöltése során már nem volt elég tudni azt, hogy mi az a plán, montázs vagy fake news. A 18 kérdéses teszt kitöltésekor komoly szakmai kérdésekkel is meg kellett birkózniuk a résztvevőknek. Ezt az akadályt több-kevesebb sikerrel vették is a középdöntő résztvevői.

Megnyugtató és egyben örömteli, hogy a tesztkitöltők 96 százaléka pontosan tudta a választ arra a kérdésre, hogy „Mi a hírszolgáltatás legfontosabb feladata?”. Közel 90 százalékuk tudta, hogy milyen kérdésekre ad választ minden jól szerkesztett hír?

Azért volt bőven tanulni való is a Nagy Diák Médiaismereti tesztből – nem minden kérdéskörben remekeltek a játékosok. Azokra a kérdésekre, hogy „Mi játszott szerepet a filmműfajok kialakulásában?”, vagy „Mire kell figyelnie a hírújságírónak a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok bemutatása során?” – a válaszok kevesebb mint 10 százaléka volt helyes.

A középdöntőből a legtöbb pontot a legrövidebb idő alatt elérő 12 játékos kapott meghívást a Nagy Diák Médiaismereti Teszt 2. utolsó, döntő fordulójába. A döntő kérdéssorát április 23-24. között tölthetik ki a legjobbak, amire érdemes előre felkészülni, hiszen a legjobb, a dicsőségen kívül egy fantasztikus Lenovo TAB M10 FHD Plus tablettel lesz gazdagabb.

A játék eredményhirdetése után a nyertes médiatudort be is mutatjuk a due.hu olvasóinak!

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Lezárult a Médiaismereti Teszt 2. középdöntője

Oszd meg a Facebook-on!

Lezárult a Médiaismereti Teszt 2. középdöntője

Oszd meg a Facebook-on!

X