Lezárult a Pénzügyes Teszt első fordulója

A Nagy Diák Pénzügyes Teszt első, online fordulója lezárult. A játék népszerűségét jól mutatja, hogy az ország minden pontjáról közel 16.500 fiatal kapcsolódott be és ért el remek eredményt!

A korábbi évekhez hasonlóan, a Nagy Diák Pénzügyes Teszt első fordulóját mindenki kitölthette a nagydiaktesztek.hu oldalon vagy a Nagy Diák Tesztek applikáción keresztül, de a fődíjakért csak a 14-20 éves kor közötti fiatalok versenghettek.

Az első fordulóban 15 kérdést kellett megválaszolnod a lehető legrövidebb idő alatt, hiszen nem csak az elért pontok számítanak, hanem a kitöltésre szánt idő is. A korábbi évekhez hasonlóan, ezt a tesztet is többször ki lehetett tölteni, de a versenyben mindig az utolsó eredmény számít.

Az online teszt kitöltői közül a legjobb eredményt elérő 1.000 játékos kap meghívást a személyes részvételű középdöntőbe, amit 2024. május 24-én Budapesten, az újpesti UP Rendezvénytérben rendezünk meg. Itt zajlik majd az országos játék döntője is, ahová a középdöntőből a legjobb 10 játékos jut be. Ők egy izgalmas tévés kvízben mérhetik össze tudásukat és szállhatnak versenybe a fődíjakért: egy görögországi nyaralásért, egy nagy értékű laptopért és egy értékes elektromos rollerért.

Mivel a Pénzügyi tudatosság minden korosztály számára kiemelten fontos, ezért a Nagy Diák Pénzügyes Teszt nem csak a fiatalokat, hanem az idősebb korosztályt is versenybe hívta. Az első fordulót kitöltő legszerencsésebb, 40 évnél idősebb játékos egy belföldi, kétszemélyes wellness hétvégét nyer.

A Nagy Diák Pénzügyes Tesztet a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért, az Államadósság Kezelő Központ Zrt., a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Magyar Államkincstár, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt., a Magyar Export-Import Bank Zrt. és az MNB-EduLab Kompetencia Központ Zrt. támogatja.