Lezárult a Pénzügyes Teszt első fordulója

Lezárult a DUE Médiahálózat és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közös pénzügyi játéka, a Nagy Diák Pénzügyes Teszt 3. első fordulója, ahol több mint 15.000 fiatal tette próbára tudását és töltötte ki sikeresen a tesztet.

A Pénzügyes Teszt célja, hogy a tesztkitöltők játékos módon szélesítsék pénzügyi ismereteiket, magabiztosabban mozogjanak a pénz világában, tudatosan tervezzék meg pénzügyeiket, és a megfelelő tájékozódás után hozzák meg a számukra legjobb döntést.

A három fordulóból álló teszt első fordulóját bárki kitölthette március 17. és május 7. között a nagydiaktesztek.hu oldalon vagy a Nagy Diák Tesztek applikáción keresztül, azonban a nyereményjátékban csak a 14-20 év közötti – középiskolai jogviszonnyal rendelkező fiatalok vehettek részt.

Az online teszt kitöltői közül a legjobb eredményt elérő játékosok e-mailben kapnak meghívást a személyes részvételű középdöntőbe, amit 2023. május 26-án Budapesten, az újpesti UP Rendezvénytérben rendezünk meg. Itt zajlik majd az országos játék döntője is, ahová a középdöntőből a legjobb 10 játékos jut be. Ők egy izgalmas tévés kvízben mérhetik össze tudásukat és szállhatnak versenybe a fődíjakért: egy görögországi nyaralásért, egy nagy értékű laptopért és egy értékes elektromos rollerért.

A Pénzügyes Tesztben nem csak a diákok, hanem az iskolák is nyerhettek. Az az iskola, ahonnan a legtöbb játékos töltötte ki az első forduló kérdéssorát (május 7-ig), 150.000 forint támogatást nyert az iskola által kiválasztott osztály következő osztálykirándulásához.

A Nagy Diák Pénzügyes Tesztet a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért, az Államadósság Kezelő Központ Zrt., a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Magyar Államkincstár, a Diákhitel Központ Zrt. és a Magyar Export-Import Bank Zrt. támogatja.

Gratulálunk minden kitöltőnek és a továbbjutóknak!