Lezárult az 5. Nagy Diák KRESZ-teszt

Lezárult az 5. Nagy Diák KRESZ-teszt

A Nagy Diák KRESZ-teszt döntője, amit immáron ötödik alkalommal szervezett meg a DUE Médiacsoport. A 17.484 online játékosból itt is 12 jutott a fináléba, közülük hatan versenyeztek egy jogosítvány megszerzéséért, és hatan egy elektromos robogóért.

A 12 játékos tudását alaposan próbára tették a döntőben, többek közt különböző KRESZ-táblák jelentését kellett megfejteniük és egyes közlekedési szituációban meghozni a helyes döntést. A jogosítvány megszerzési lehetőséget a budapesti Weisz Boglárka nyerte, aki most vette át gyermekpszichológus diplomáját. A másik győztes a veresegyházi Csizmadia György lett, aki reggel még iskolába indult, de mivel nem volt kedve megírni az aznapi irodalom dolgozatot, a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium padját inkább az Akvárium Klub színpadára cserélte. Számításai bejöttek, ugyanis a végzős diák vihette haza az elektromos robogót. Tanárnőjének, Tünde néninek a nyeremény átvétele során megüzente: ne haragudjon rá, a következő dolgozatírásánál már jelen lesz. A díjakat Berzai Zsolt r. alezredes, az országos játékot támogató ORFK Országos Balesetmeglőzési Bizottság vezetője adta át. Az ingyenes jogosítványt a Webjogsi autósiskola biztosította.

A DUE Médiahálózat az OBB-vel és az Autóklubbal karöltve 2022-ben is meg fogja a szervezni az országos közlekedésbiztonsági játékot, a Nagy Diák KRESZ-tesztet. A cél, hogy minél tudatosabban és szabályosabban közlekedjenek a fiatalok gyalogosan, biciklivel vagy bármilyen járművel, hogy mindenki biztosan hazaérjen.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,023KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Lezárult az 5. Nagy Diák KRESZ-teszt

Oszd meg a Facebook-on!

Lezárult az 5. Nagy Diák KRESZ-teszt

Oszd meg a Facebook-on!

X