Lezárult Nagy Diák Klímateszt első fordulója

Lezárult Nagy Diák Klímateszt első fordulója

Több mint 30 ezren töltötték ki az első, online fordulóban a Nagy Diák Klímatesztet 2021. szeptember 5-ig. Az első alkalommal megrendezett országos edukatív játékkal az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a DUE Médiahálózat közös célja, hogy a 14 és 24 év közötti fiatalok megismerjék a környezetvédelem fontosságát, a klímaváltozás hosszútávú hatásait és valós információkra alapozzák ismereteiket.

Rekordszámban kezdtek bele a játékosok az első alkalommal megrendezett Nagy Diák Klímateszt kitöltésébe. Ebben minden bizonnyal az is közrejátszott, hogy már a DUE saját fejlesztésű applikációján keresztül is ki lehetett tölteni a teszt első, online fordulóját. A sikeres tesztkitöltők száma is rekordot döntött, hiszen több mint 30 ezren vették sikerrel az akadályt.

Az országos játék középdöntőjét 2021. szeptember 30-án, a 28. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon rendezzük meg a budapesti Akvárium Klubban, ahol reggel 9 órától várjuk az érdeklődőket és a versenyzőket. A Nagy Diák Klímateszt középdöntője 11 órától veszi kezdetét, ahová a legjobb 1.000 játékos (azok, akik a legtöbb helyes választ adták a legrövidebb idő alatt) kap e-mailben meghívást. A középdöntőben való részvételhez elengedhetetlenül fontos a Nagy Diák Tesztek applikáció, hiszen 18 kérdéses középdöntőt – és természetesen a DUE többi tesztjét is – ezen keresztül tölthetik majd ki a játékosok.

A középdöntőből a legjobb 12 játékos (azok, akik a legtöbb helyes választ adták a legrövidebb idő alatt) jut a Nagy Diák Klímateszt délutáni döntőjébe, ahol egy izgalmas, egy órás tv show keretén belül mérhetik össze tudásukat. De nem csak ők, hanem a nézők is részesei lesznek a felvételnek, amit az M5-ön bárki visszanézhet majd. A döntőben talál gazdára a játék három fődíja: egy elektromos robogó, egy nagyértékű kerékpár és egy belföldi (balatoni) nyaralás.

De nem csak a játékosoknak, hanem minden érdeklődő fiatalnak érdemes ellátogatnia az eseményre, hiszen változatos programokkal várják őket a szervezők. Találkozhatnak a Szakmázzal, a BKIK-val, a Telenorral, az OBB-vel, a NMHH-val, a Herman Ottó Intézettel, a Magyar Autóklubbal, az FKF Nonprofit Zrt-vel, a Klímapolitikai Intézettel, a Baptista Szeretetszolgálattal és a KIFÜ-vel. Színes tudományos ismeretterjesztő programokból sem lesz hiány, hiszen a Környezet-barát és a Csodák tárháza során rengeteg értékes tudást, információt szívhatnak magukba az érdeklődők.

Azok, akik nem tudnak személyesen ellátogatni szeptember 30-án az Akvárium Klubba, online közvetítésen keresztül követhetik az eseményeket itt a due.hu-n vagy a DUE Facebook oldalán.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,023KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Lezárult Nagy Diák Klímateszt első fordulója

Oszd meg a Facebook-on!

Lezárult Nagy Diák Klímateszt első fordulója

Oszd meg a Facebook-on!

X