Május 20.: Klímateszt és Bűnmegelőzési Teszt középdöntők és döntők

Május 20.: Klímateszt és Bűnmegelőzési Teszt középdöntők és döntők

Már zajlanak az előkészületek az idei Klímateszt és a Bűnmegelőzési Teszt középdöntőjére és döntőjére. Az edukatív játékok végső fordulóit május 20-án, az újpesti UP Rendezvénytérben rendezzük meg, ahol kiderül, kik viheti haza az értékes nyereményeket.

A 29. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretében két tesztdöntőt is rendezünk. A program Újpest szívében, az UP Rendezvénytérben (1042 Budapest, Szent István tér 13-14., a hármas metró Újpest megállójától 2 perc sétára található) zajlik majd.

A tesztek középdöntőibe a legjobb 1.000-1.000 játékos kapott meghívást, ők a Nagy Diák Tesztek applikáción keresztül regisztrálhattak, biztosíthatták be helyüket a következő fordulóba. A regisztrált játékos kísérőt, szurkolót is hozhatnak magukkal az eseményre.

A Nagy Diák Klímatesztet egy Klímanap keretében rendezzük meg, ahol a takarékosságé és a fenntarthatóságé a főszerep. A játék középdöntője 9:00 órakor indul el, innen a legjobb 10 játékos jut a 11:30-kor kezdődő döntőbe, ahol egy izgalmas, egy órás tv show keretén belül mérhetik össze tudásukat a játékosok. Itt talál gazdára a játék három fődíja: egy elektromos robogó, egy nagyértékű kerékpár és egy belföldi (balatoni) nyaralás.

A Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt középdöntője 12:00 órakkor startol el. A verseny itt két ágon, két korosztályban fut: a főként középiskolások (14 és 18 év közöttiek) és az idősebbek (18 és 22 év közöttiek) külön csoportban küzdenek a döntőbe jutásért és a fődíjakért.

A 15:00-kor kezdődő döntőkbe korosztályonként a legjobb 5-5 játékos (akik a legtöbb helyes választ adják a legrövidebb idő alatt) jut be, ők szintén egy izgalmas színpadi show keretén belül mérhetik össze tudásukat a fődíjakért.

A legjobbak mindkét korcsoportban egy Lenovo IdeaPad laptop és egy Xiaomi 11T okostelefon közül választhatnak, a második helyezettek egy-egy Xiaomi Redmi Note okostelefonnal térhetnek haza az eredményhirdetés után.

Az eseményt és döntőket bárki élőben követheti a helyszínen, vagy az interneten keresztül is – ugyanis a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatásával a teljes döntőt streamejük a www.due.hu és a www.nagydiaktesztek.hu oldalainkon, valamint a DUE Facebook oldalán. A felvételből önálló egy órás tévéműsor is készül.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Május 20.: Klímateszt és Bűnmegelőzési Teszt középdöntők és döntők

Oszd meg a Facebook-on!

Május 20.: Klímateszt és Bűnmegelőzési Teszt középdöntők és döntők

Oszd meg a Facebook-on!

X