Március 30-án indul a hatodik Bűnmegelőzési Teszt

Fotó: Pozsonyi Zita

Indul a visszaszámlálás! Március 30-án hatodik alkalommal startol el a DUE Médiahálózat és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács nagysikerű tesztsorozata, a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 6. A játék célja, hogy a fiatalok megismerjék a rájuk leselkedő veszélyeket és megtudják, hogyan kerülhetik el az áldozattá válást.

A korábbi évekhez hasonlóan, a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 6. első fordulóját mindenki kitöltheti, de a fődíjakért csak a 14-22 éves kor közötti fiatalok versenghetnek. A három fordulóból álló vetélkedősorozat első, online fordulóját 2023. március 30. és 2023. május 11. között tölthetitek ki a nagydiaktesztek.hu oldalon vagy a Nagy Diák Tesztek applikáción keresztül.

Az első fordulóban 18 kérdést kell megválaszolnod a lehető legrövidebb idő alatt, hiszen nem csak az elért pontok számítanak, hanem a kitöltésre szánt idő is. A korábbi évekhez hasonlóan, ezt a tesztet is többször ki lehet tölteni, vagyis tudsz gyakorolni és tanulni. De fontos, hogy a versenyben mindig az utolsó eredményed lesz érvényes.

A játék középdöntőjét 2023. május 25-én, az újpesti UP Rendezvénytérben rendezzük meg, ahová az első fordulóban a legjobb eredményt elérő játékosok kapnap majd meghívást. A középdöntőből korosztályonként (14-18 és 19-22 éves korig) a legjobb eredményt elértő 5-5 játékos jut be a döntőbe. Ők egy izgalmas tévés kvízben mérhetik össze tudásukat és szállhatnak versenybe a fődíjakért.

Addig is töltsd ki éppen futó tesztjeinket!