Márciusban indul a Nagy Diák Pénzügyes Teszt

Immár kilencedik alkalommal indul el március 6-án a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét az iskolákban. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a pénzügyi tudatosság és kultúra, valamint az üzleti és pénzügyi ismeretek fejlesztésének fontosságára.

A PÉNZ7 alkalmából úgy döntöttünk, hogy a Gazdaságfejlesztési Minisztérium támogatásával újra elhozzuk nektek a Nagy Diák Pénzgyes Tesztet, hogy még nagyobb tudásra tehessetek szert.

A Pénzügyes Teszt célja, hogy a tesztkitöltők játékos módon szélesítsék pénzügyi ismereteiket, magabiztosabban mozogjanak a pénz világában, tudatosan tervezzék meg pénzügyeiket, és a megfelelő tájékozódás után hozzák meg a számukra legjobb döntést.

A három fordulóból álló teszt első fordulóját bárki kitöltheti 2023. március 17. és május 7. között a nagydiaktesztek.hu oldalon vagy a Nagy Diák Tesztek applikáción keresztül, azonban a nyereményjátékban csak a 14-20 év közötti – középiskolai jogviszonnyal rendelkező fiatalok vehetnek részt.

Az online teszt kitöltői közül a legjobb eredményt elérő játékosok jutnak be a személyes részvételű középdöntőbe, amit 2023. május 26-én Budapesten, az újpesti UP Rendezvénytérben rendezünk meg. Itt zajlik majd az országos játék döntője is, ahová a középdöntőből a legjobb 10 játékos jut be. Ők egy izgalmas tévés kvízben mérhetik össze tudásukat és szállhatnak versenybe a fődíjakért: egy görögországi nyaralás, egy nagy értékű laptop és egy értékes elektromos roller.

A Nagy Diák Pénzügyes Tesztet a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért, az Államadósság Kezelő Központ Zrt., a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Magyar Államkincstár, a Diákhitel Központ Zrt., a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. és a Magyar Export-Import Bank Zrt. támogatja.

Addig is töltsd ki éppen futó tesztjeinket!