Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt: Megvannak a győztesek

Fotó: Pozsonyi Zita

Izgalmas tévé show keretében zárult a hatodik alkalommal megrendezett Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt. Az országos edukatív játék döntőjét a május 25-én rendeztük meg az újpesti UP Rendezvénytérben.

Rekordszámban kezdtek bele a fiatalok az idén hatodik alkalommal meghirdetett Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt kitöltésébe. Az első, online fordulóban közel 20 ezren tették próbára magukat és töltötték ki sikeresen a tesztet.

Korosztályonként 5, összesen 10 játékos jutott be indén a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 6. döntőjébe. A döntőt a „kicsik”, vagyis a 14-18 év közöttiek kezdték, utánuk a „nagyok”, a 18-22 év közöttiek folytatták.

Az fiatalok között Drencsik Daniella 1340 ponttal szerezte meg az első helyet és ezzel a fődíjat is, egy Samsung Galaxy S20 okostelefont. Daniellától alig lemaradva, 1120 ponttal Greveletye Krisztofer végzett a második helyen , az ő nyereménye egy Xiaomi Redmi Note 11 okostelefon.

Az idősebbek között is nagyon szoros verseny alakult ki. 1440 ponttal Nagy Domonkos szerezte meg az aranyérmet és az ezzel járó fődíjat, egy iPhone 11 okostelefont. A második helyen holtverseny alakult ki, hiszen Nagy Netti és Kertes Bíbor is 1000 pontot gyűjtött a döntőben. Így a végső sorrendet a középdöntőben elért jobb eredmény határoztam meg. Ennek alapján a második helyezett Kertes Bíbor lett, az ő nyereménye egy Xiaomi Redmi Note 11 okostelefon.

Fotó: Pozsonyi Zita

A díjakat Dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, és Dr. Szayly József, a DUE alelnöke adta át.

A Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 6. a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósult meg.

Gratulálunk az idei nyerteseknek! A Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 6. döntőjéből készült tévé felvétel hamarosan visszanézhető lesz az MTVA műsorán.