Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt: Megvannak a nyertesek

Izgalmas tévé show keretében zárult a hetedik alkalommal megrendezett Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt. Az országos edukatív játék döntőjét a május 23-án rendeztük meg az újpesti UP Rendezvénytérben.

Rekordszámban kezdtek bele a fiatalok az idén hatodik alkalommal meghirdetett Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt kitöltésébe. Az első, online fordulóban több mint 21.500 fiatal tette próbára tudását és töltötte ki sikeresen a tesztet.

A középdöntőből korosztályonként 5, összesen 10 játékos jutott be indén a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 7. döntőjébe. A döntőt a „kicsik”, vagyis a 14-18 év közöttiek kezdték, utánuk a „nagyok”, a 18-22 év közöttiek folytatták.

Az fiatalok között Kunos Karolina, 1760 ponttal szerezte meg az első helyet és ezzel a fődíjat is, egy Samsung Galaxy A53 mobiltelefont. Karolinától alig lemaradva, 1540 ponttal Balla Laura Anna végzett a második helyen, az ő nyereménye egy Xiaomi Redmi Note 12 okostelefon.

Az idősebbek között is nagyon szoros verseny alakult ki. 1840 ponttal Kovács Krisztián szerezte meg az aranyérmet és az ezzel járó fődíjat, egy MTB kerékpárt. A második helyen Marczis László végzett, aki 1480 pontot gyűjtött a döntőben. Az ő nyereménye egy Xiaomi Redmi Note 12 okostelefon.

A díjakat Dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára, Gratzer-Sövényházy Edit r. ezredes, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács főosztályvezetője és Dr. Szayly József, a DUE Médiahálózat alelnöke adta át.

A Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 7. a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósult meg.

Gratulálunk az idei nyerteseknek! A Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 7. döntőjéből készült tévé felvétel hamarosan visszanézhető lesz az MTVA műsorán.