Nagy Diák TudatosNet Teszt: megvan a nyertes

Több mint 16.000 fiatal kapcsolódott be idén az országos internetbiztonsági játékunkba, az első alkalommal meghirdetett Nagy Diák TudatosNet Tesztbe. A nagy sikerű online vetélkedőnkön olyan kérdésekre kellett választ adni, amelyekből kiderült a résztvevők jártassága az internet biztonságos felhasználásában.

A Nagy Diák TudatosNet Teszt első, online fordulójába több mint 16.000 fiatal kapcsolódott be az ország minden részéről. Közülük a legeredményesebb 1.000 játékos kapott meghívást a középdöntőbe, ahol egy újabb 15 kérdéses online tesztet kellett kitölteni. Innen egyenes út vezetett a döntőbe annak a 20 játékosnak, akik a leggyorsabban töltötték ki helyesen a középdöntős kérdéssort.

Óriási izgalmakat hozott a Nagy Diák TudatosNet Teszt döntője. Nem is csoda, hiszen az utolsó fordulóba már csak a legjobbak, közülük is csak 20 versenyző kerülhetett be. A 15 kérdésből álló döntőben továbbra is az internetbiztonsági tudásukról kellett tanúbizonyságot tenniük a játékosoknak.

A hihetetlenül szoros döntőben a végső sorrendet csupán 1-1 pont, de sokszor csak a kitöltésre szánt idő határozta meg. Az első helyezett Tóth Sándor Benedek lett, aki 2 és fél perc alatt szerzett 14 pontot. A második helyezett Szalontai Bendegúz szintén 14 pontot ért el, neki 03:25 perc kellett ahhoz, hogy szinte tökéletesen kitöltse a döntő kérdéssorát. A dobogó harmadik fokára Gazsy Bendegúz állhatott fel, ő 02:10 perc alatt ért el 13 pontot.

Az ünnepélyes eredményhirdetés 2024. május 24-én lesz Budapesten, a 31. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, az újpesti UP Rendezvénytérben, ahová a döntőbe bejutott összes játékost meghívjuk. Itt kerülnek átadásra a játék fődíjai: a játék első helyezettje egy Samsung Galaxy S23 telefonnal, a második egy Samsung Galaxy A54 telefonnal, a harmadik díjazott pedig egy Samung Galaxy TabA9+ tablettel térhet haza, míg a 4-10. helyezettek egy-egy JBL Flip 6 hangszóróval lettek gazdagabbak.

A díjakat Mészáros Attila, a Yettel kommunikációs igazgatója, Koren Balázs, a Yettel ProSuli programjának vezetője és Dr Szayly József, a DUE Médiahálózat alelnöke adta át.

A Nagy Diák TudatosNet Teszt a Yettel támogatásával jött létre.

Gratulálunk mindenkinek!