Nagy Magyar Fociteszt középdöntő és döntő május 26-án

Lezárult a Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak első, online fordulója. A Hidegkuti Nándor születésének centenáriuma alkalmából elindított játékot több mint 30 ezer fiatal töltötte ki november 25. és április 30. között. Az országos edukatív játék május 26-án folytatódik a középdöntővel és a döntővel.

Az online teszt kitöltői közül az 1.000 legjobb játékos kapott e-mailben meghívást a középdöntőbe, melyet 2023. május 26-án rendezünk Budapesten, a 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretében az újpesti UP Rendezvénytérben. A második forduló 9:00-kor kezdődik el és 10:45-kor fejeződik be.

Ezen a napon zajlik majd az országos játék döntője is, ahová a középdöntőből a legjobb 10 játékos jut be, akik 11:45-től egy izgalmas tévés kvízben mérhetik össze tudásukat és szállhatnak versenybe a fődíjakért.

A játék fődíja egy egy alkalomra szóló 2 személyes, 4 napos utazás Londonba (maximum 400 000 Ft értékben) vagy egy Samsung Smart LED televízió, vagy egy Samsung Galaxy 5G mobiltelefon (maximum 150 000 – 150 000 Ft értékben), mely három díj közül a nyertes játékos választ a döntő eredményhirdetését követően. A második helyezett a fennmaradó két díj közül választhat, a harmadik helyezett az utoljára fennmaradó díjjal lesz gazdagabb.

A Nagy Magyar Focitesztet a Magyar Testgyakorlók Köre Budapest, a Prohuman Diákmunka és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatja. A játék médiapartnerei a Sportal.hu és a Blikk.hu.