Napi 32 kilométert bringázik a Nagy Diák KRESZ-teszt győztese

Napi 32 kilométert bringázik a Nagy Diák KRESZ-teszt győztese

A pandémia kezdete óta átlagosan napi 32 kilométert kerékpározik, és biciklizés közben olyannyira elsajátította a KRESZT-t a gyakorlatban is Pálfay Dániel, hogy kategóriájában megnyerte a 6. Nagy Diák KRESZ-tesztet. A leghosszabb távot, 200 kilométert egy családi nyaralás során tette meg a végzős gimnazista: amíg a család autóval, ő bringával érkezett Győrből Szekszárdra. Dani több mint húszezer 14 és 24 év közötti résztvevőből lett a legjobb.

A Nagy Diák KRESZ-teszt egy háromfordulós KRESZ-verseny. A DUE Médiahálózat indította immáron hatodik alkalommal többek közt azzal a céllal, hogy a kitöltők ingyenesen juthassanak hozzá a biztonságos közúti közlekedésüket segítő információkhoz, szabályokhoz. A tesztet május 1-ig bárki kitölthette. IA következő két fordulóban viszont már csak a legügyesebb 14 és 24 év közöttiek vehettek részt. A döntőt Budapesten, az UP Rendezvénytérben tartották május 19-én, ahol egy látványos kvízshow keretein belül mérkőztek meg a legjobbak két kategóriában.

Győzelmének köszönhetően térítésmentesen szerezhet autós jogosítványt Kolozsvári Zsanett, a debreceni Huszár Gál Gimnázium tizedikes tanulója. Zsanett tudása mellett nagyban köszönheti első helyezését tanárainak, akik a döntő előtti három napban megengedték, hogy a gimnáziumi tanulmányok helyett a versenyre készüljön. Érdekesség, hogy a fináléban barátnője, Hajdó Hanna előtt végzett, aki korábban egyéniben és csapatban is nyert Hajdú-Bihar megyei KRESZ-versenyt.

A Nagy Diák KRESZ-teszt másik kategóriájában egy elektromos robogót lehetett nyerni, amit győzelmével Pálfay Dániel, a győri Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium végzős hallgatója vihetett haza. Dani a pandémia kezdete óta intenzíven kerékpározik, lényegében így edzi magát győri és környékbeli utakon. Csak a 2021-es évben 12000 kilométert tett meg országúti versenykerékpárjával, ami – az ünnepnapokat és a téli időszakot is beleszámítva – átlagosan napi 32 kilométer megtételét jelenti. A végzős gimnazista elmondása szerint a forgalomban, bringázás közben tanulta meg a KRESZ-szabályokat. A leghosszabb távot, 200 kilométert egy családi nyaralás során tette meg a gimnazista: amíg a család autóval, ő bringával érkezett Győrből Szekszárdra.

A szülők kicsit izgultak, de mivel apukám is kerékpározik, nem torpedózták meg az ötletemet – árulta el Dani.

A Nagy Diák KRESZ-teszt az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság együttműködésében jött létre, további támogatók a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Fékezd Magad Alapítvány.

A Nagy Diák KRESZ-teszt döntőjét ITT és ITT tudod visszanézni!

Fotó: Pozsonyi Zita

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Napi 32 kilométert bringázik a Nagy Diák KRESZ-teszt győztese

Oszd meg a Facebook-on!

Napi 32 kilométert bringázik a Nagy Diák KRESZ-teszt győztese

Oszd meg a Facebook-on!

X