Novemberben újra elindul a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak

Örömteli hírünk van minden sorozat és film imádónak! 2023-ban hetedik alkalommal startol el a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak, a DUE Médiahálózat és a Nemzeti Filmintézet közös országos játéka. Új filmekkel, új szórakoztató kérdésekkel, no és újra értékes nyereményekkel várunk!

A korábbi Filmtesztekhez hasonlóan, a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 7. is egy háromfordulós edukatív játék, melynek első, online fordulójába november 3-tól lehet bekapcsolódni. A teszt bármikor kitölthető egészen 2024. február 8-ig. Ha érdekel a filmek világa, szeretsz mozizni vagy filmeket nézni, akkor ez a játék biztosan neked szól!

A nyeremények idén is vonzóak: a legjobb filmtudor 3 fődíj közül választhat: egy iPhone 14-al, egy Samsung Galaxy Z Flip3-al vagy egy kétszemélyes görög nyaralással lesz gazdagabb.

A filmtesztet lejátszhatod a mobilodon vagy a számítógépeden is. A könnyebb kitöltés érdekében töltsd le az ingyenes Nagy Diák Tesztek applikációt, vagy keresd fel a nagydiaktesztek.hu oldalt.

A teszt elindítása utána 18 kérdést kapsz a magyar filmklasszikusokkal és az elmúlt évek magyar mozifilmjeivel, sorozataival és alkotóival kapcsolatban. Igyekezz megválaszolni a lehető legrövidebb idő alatt, hiszen nem csak az elért pontszám számít, hanem a kitöltésre szánt idő is. A tesztet többször is ki lehet tölteni, vagyis tudsz gyakorolni és tanulni. De fontos, hogy a versenyben mindig az utolsó eredményed lesz érvényes.

Az első, online fordulóban életkortól függetlenül bárki próbára teheti a tudását, de a játék középdöntőjébe csak az ezer legjobb, 14 és 20 év közötti fiatal kap majd meghívást. A középdöntőből a legjobban teljesítő 10 versenyző jut a döntőbe, akik egy látványos, tévés vetélkedőben mérhetik össze tudásukat és szállhatnak versenybe a fődíjakért.

A játék középdöntőjét és döntőjét 2024. március 1-én, az újpesti UP Rendezvénytérben rendezzük meg.

A DUE Médiahálózat és a Nemzeti Filmintézet közös célja, hogy a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak vetélkedővel népszerűsítse a klasszikus és új magyar filmeket, tévésorozatokat, valamint szórakoztató módon szeretné megismertetni a hazai és külföldi produkciókban dolgozó magyar filmes szakemberek, rendezők, operatőrök, zeneszerzők, színészek, producerek munkáját.

Érdemes lesz tehát újra velünk játszani. Addig is töltsd ki a már futó Nagy Diák Agrártesztet és a Nagy Diák Banktudós Tesztet, ahol szintén fantasztikus nyeremények várnak rád!