Novemberi fociláz: debütál az első Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak

Novemberi fociláz: debütál az első Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak

Kétségkívül a foci Magyarország legnépszerűbb sportja. A hétvégi meccsek hétről hétre rengeteg embert vonzanak a stadionokba és TV képernyői elé. A fociláz csak fokozódik, ha a nemzeti válogatott vagy valamelyik klubcsapatunk nemzetközi kupasorozatban vetélkedik. De vajon mennyit tud egy átlag szurkoló a magyar labdarúgás jelenéről és múltjáról? A november 25-én, első alkalommal debütáló Nagy Magyar Focitesztből minden kiderül!

Idén van az MTK Örökös Bajnokának és a klub örökös tagjának, az Aranycsapat legendájának, Hidegkuti Nándor születésének 100. évfordulója emlékéve. A legendás csatár 302 mérkőzésen, 222 gólt szerzett MTK-mezben, olimpiai bajnoki cím és világbajnoki ezüstérem az Aranycsapattal.

Az Aranycsapatunk legendás mérkőzésének jövőre ünnepeljük a 70 évfordulóját: a magyar labdarugó „Aranycsapat” 1953. november 25-én a londoni Wembley stadionban 6:3 arányban legyőzte a hazai pályán akkor már 90 éve veretlen angol válogatottat. A sporttörténeti győzelem emlékére a Magyar Labdarúgó Szövetség 1993-ban november 25-ét a Magyar Labdarúgás Napjává nyilvánította.

Ezen a napon indul útjára a Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak.

Ekkor már amúgy is focilázban lesznek a futballrajongók, hisz november 20-án kezdődik a 22. FOCI VB Katarban – ami a világ legnépszerűbb és legnézettebb sorteseményei közé tartozik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a december 18-ig tartó 32 csapatos tornára már közel 1,8 millió jegyet adtak el.

A fociláz tehát a DUE-t sem kerüli el: Hidegkuti és az Aranycsapat szlogennel, az MTK támogatásával elhozzuk nektek a Nagy Magyar Focitesztet.

A 18 kérdéses teszt kitöltése során megismerheted a magyar labdarúgás múltját és jelenét, felelevenítheted az Aranycsapat, és legendás csatára Hidegkuti Nándor sikereit, valamint a magyar válogatott közelmúltbéli remek szerepléseit.

A játék első, online fordulójában a focis kérdéssorát 2022. november 25. és 2023. április 25. között tölthetitek majd ki az a nagydiaktesztek.hu oldalon, de a könnyebb kitöltés érdekében használjátok a Nagy Diák Tesztek applikációt. A tesztet bárki kitöltheti, de a középdöntőben már csak a 14 és 24 év közötti fiatalok vehetnek részt!

Az online teszt kitöltői közül az 1.000 legjobb játékos kap majd meghívást a középdöntőbe, melyet 2023. május 25-én és 26-án rendezünk Budapesten, a 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretében az újpesti UP Rendezvénytérben. Itt zajlik majd az országos játék döntője is, ahová a középdöntőből a legeredményesebb 10 játékos jut be.

Érdemes lesz velünk játszani, hiszen a legjobbak értékes nyereményeket vihetnek haza!

Addig is töltsd ki A Nagy Diák Agrártesztet, ahol szintén fantasztikus nyeremények várnak rád!

Kiemelt kép: Fortepan.hu / Erky-Nagy Tibor

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Novemberi fociláz: debütál az első Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak

Oszd meg a Facebook-on!

Novemberi fociláz: debütál az első Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak

Oszd meg a Facebook-on!

X