Nyerni vagy erkölcsi győzelmet aratni

Nyerni vagy erkölcsi győzelmet aratni

“Én, az Úr vagyok a szívek vizsgálója, a lelkek megítélője, mindenkivel úgy bánok, ahogyan élete és tetteinek a gyümölcse szerint megérdemli.” (Jeremiás 17:10)

A régi közmondás úgy tartja, hogy nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. Bár van aki ezt kétségbe vonja, de igazságtartalmával nem szoktunk vitatkozni.  Játszani kortól függetlenül mindenki szeret, ám nyerni még inkább. Ha a tét nem kicsi, akkor a nem tisztességes eszközök használatára még nagyobb a csábítás. És ki ne készített volna még életében puskát egy dolgozatra, ki ne lesett volna még a padtársáról? Vagy lebukott, vagy megúszta, de mindenképpen tanult belőle valamit. Ez az élet velejárója.

Nincs ez másképp a Nagy Diák Teszteknél sem, ahol mindenkinek az a célja, hogy a lehető legtöbb pontot érjen el a lehető a legkevesebb idő alatt. Ez kell a játék megnyeréséhez. Persze az online játékoknál könnyen előfordulhat, hogy valaki nem egyedül, hanem segítséggel tölti ki tesztjeinket. Ezzel alapvetően nincs is semmi gond, hiszen ezeknek a játékoknak a legfontosabb célja a tanulás, az edukáció. Ha nem egy, akkor több ember tanul egy teszt kitöltése során.

Persze a végjátékban, a döntőben már nagyobb a tét. Itt már mindenki becsületére van bízva, hogy tisztán, önállóan játszik, vagy külső segítséget vesz igénybe. Ennek kizárására tartjuk általában a Nagy Diák Tesztek döntőit személyes részvétellel.

Van azonban egy játékunk, amit a Covid járvány miatt online döntővel játszottunk le. Ez a Nagy Diák Médiaismereti Teszt. Ez az a játék, amely a DUE-hoz szakmailag a legközelebb áll. Ez az a játék, ahol nem a fődíj, hanem a szakmai tudás bővítése a cél mindenekelőtt.

Az idei játékunk első helyezettje nagy dilemma elé került. Többek segítségével töltötte ki a döntő tesztet – a legrövidebb időt elérve a maximális pontszámot. Jó volt a játék, de mi legyen a fődíjjal? Rövid gondolkodás után úgy döntött, hogy átengedi a fődíjat, a tabletet a sorban utána következőnek, a másodiknak, aki a szabályosabban, egyedül látott neki a játéknak.

Fair lépés.

Talán millióból ha egy ember teszi ezt meg. A korrektséget az értékes nyeremény elé helyezni karakán lépés. Sokat tanulhattunk az idei Médiatesztből. Kommunikációról, médiáról, szakmáról és fair playből.

A DUE Médiahálózat nevében gratulálunk a játék minden helyezettjének, és minden résztvevőjének!

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Nyerni vagy erkölcsi győzelmet aratni

Oszd meg a Facebook-on!

Nyerni vagy erkölcsi győzelmet aratni

Oszd meg a Facebook-on!

X