Nyíradonyi szoftverfejlesztő nyerte a második Nagy Diák Klímatesztet

Nyíradonyi szoftverfejlesztő nyerte a második Nagy Diák Klímatesztet

Még csak 23 éves, de már nagyon környezettudatosan él a második Nagy Diák Klímateszt győztese. Beke Bence nem használ csomagolást, kevés húst eszik, komposztál és szelektíven gyűjti a hulladékot. A nyíradonyi fiatalember 34.617 indulóból lett az első.

 

Az éghajlatváltozás, a megújuló energia és a környezetszennyezés is témája a DUE Médiahálózat és az Innovációs és Technológiai Minisztérium edukatív játékának. A Nagy Diák Klímateszt egy háromfordulós játék, melynek első fordulójába a klimateszt.hu oldalon lehetett bekapcsolódni, és ezt a 14-24 éves korcsoportban 34.617 fiatal meg is tette. Közülük a legkiválóbb játékosok kaptak meghívást a középdöntőbe, majd a legjobban teljesítő 10 versenyző mérte össze a tudását a budapesti döntőben, az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon.

A látványos, tévés vetélkedőként megrendezett versenyben olyan kérdésekre kellett válaszolniuk a döntősöknek, mint hogy például a Föld hány százalékát borítja víz (71), a 20 forintos érmén milyen védett élőlény látható (magyar nőszirom), vagy maximum hányszor javasolt a méhlegelőket kaszálni (kétszer). Az élő műsorfolyamban az MTVA öt műsorvezetője Lola, Novodomszky Éva, Rókusfalvy Lili, Rátonyi Krisztina és Wéber Gábor is tett fel kérdéseket a versenyzőknek.

A harmadik helyen Lukács Bence végzett, aki egy elektromos robogót nyert. Második lett Marton Olivér, ő egy kerékpárt vihetett haza. A dobogó tetejére Beke Bence állhatott, és egy 250.000 forint értékű utazással gazdagodott. Bence a Budapesti Corvinus Egyetem gazdaságinformatikus szakán végzett, és vállalatirányítási szoftverfejlesztéssel foglalkozik. A környezetvédelem régóta fontos szerepet játszik az életében, már általános iskolásként szemetet szedett az osztályával. Manapság a hétköznapjaiban szelektíven gyűjti a hulladékot, nem használ csomagolóanyagot a boltokban, kevést húst eszik, komposztál, és hamarosan napelem-szerelésébe kezd bele.

 A Nagy Diák Klímateszt döntőjét ITT és ITT tudod visszanézni!

Képek: Pozsonyi Zita

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Nyíradonyi szoftverfejlesztő nyerte a második Nagy Diák Klímatesztet

Oszd meg a Facebook-on!

Nyíradonyi szoftverfejlesztő nyerte a második Nagy Diák Klímatesztet

Oszd meg a Facebook-on!

X