Ők a Kárpát-medencei Nagy Diák Agrárteszt Díjazottjai

Több mint 18.000 fiatal kapcsolódott be idén a Kárpát-medencei Nagy Diák Agrártesztbe. A 2023-ban harmadik alkalommal meghirdetett, nagy sikerű online vetélkedőnkben olyan kérdésekre kellett választ adni, amelyekből kiderült a résztvevők jártassága a mai modern agrárium világában.

A harmadik Kárpát-medencei Nagy Diák Agrártesztet a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetemmel (MATE) karöltve hirdette meg a DUE Médiahálózat. A játék szervezői a modern magyar agrárium kínálta tanulási és munkalehetőségekre kívánta ráirányítani a pályaválasztás előtt álló fiatalok figyelmét.

Óriási izgalmakat és szoros versenyt hozott a Nagy Diák Agrárteszt döntője. Nem is csoda, hiszen az utolsó fordulóba már csak a legjobbak kerülhettek be. A végső sorrendet 1-1 pont, de sok esetben csak a kitöltésre szánt idő határozta meg.

Az országos játék döntőjét a kiskunhalasi Petrányi Olivér nyerte meg. Olivér a három fődíj közül a görög nyaralást választotta, így ő egy hetet tölthet majd el a görögországi Olympia Beachen.

A játék II. helyezettje a jászberényi Kiss Anna Regina lett. A fennmaradó két díj közül Anna a Samsung Galaxy a53 5g okostelefont választotta.

A dobogó III. fokára a bucsutai Koncz János Keve állhatott fel, ő egy szuper kerékpárral mehetett haza a díjátadóról.

A Nagy Diák Tesztek történetében először, az első forduló legsikeresebb külhoni játékosát is megjutalmaztuk. Az 1200 külhoni kitöltő közül, a hármaspataki (Románia) Toth Mathias érte el a legrövidebb idő alatt a maximális 18 pontot az első fordulóban. Mathias egy Xiaomi elektromos rollerrel térhetett haza a díjátadóról.

Az ünnepélyes díjátadót 2024. január 11-én, az Educatio Kiállítás nagyszínpadán tartottuk meg. Az egyéni díjakon túl az iskolák versenye nyereménye is itt került átadásra a legtöbb kitöltőt adó iskolának. Az első helyezett végül az Óbudai Árpád Gimnázium lett, ahonnan 603 kitöltés érkezett az első fordulóban.

A díjakat Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora és Dr. Szayly József, a DUE alelnöke adta át.

A Nagy Diák Agrárteszt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem támogatásával jött létre.

Gratulálunk mindenkinek! Ha lemaradtál a Nagy Diák Agrártesztről, ne búslakodj: látogass el a www.nagydiaktesztek.hu oldalra, ahol megtalálod az éppen futó tesztjeinket.