Ők a Nagy Diák Agrárteszt díjazottjai

Több mint 16.000 fiatal kapcsolódott be idén a Nagy Diák Agrártesztbe. A 2022-ben második alkalommal meghirdetett, nagysikerű online vetélkedőnkben olyan kérdésekre kellett választ adni, amelyekből kiderült a résztvevők jártassága a mai modern agrárium világában.

A második Nagy Diák Agrártesztet a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetemmel (MATE) karöltve hirdette meg a DUE Médiahálózat. A játék szervezői a modern magyar agrárium kínálta tanulási és munkalehetőségekre kívánta ráirányítani a pályaválasztás előtt álló fiatalok figyelmét.

Óriási izgalmakat és szoros versenyt hozott a Nagy Diák Agrárteszt döntője. Nem is csoda, hiszen az utolsó fordulóba már csak a legjobbak kerülhettek be. A végső sorrendet 1-1 pont, de sok esetben csak a kitöltésre szánt idő határozta meg.

Az országos játék döntőjét a berceli Rédler Zalán nyerte meg, aki 7 perc 4 másodperc alatt töltötte ki a Nagy Diák Agrárteszt végső kérdéssorát és érte el a maximális 18 pontot. Zalán a három fődíj közül a görög nyaralást választotta, így ő egy hetet tölthet el Halkidikin.

Szoros verseny alakult ki a II. és III. helyezett között, hiszen mind a két játékos 17 pontot ért el. Így a végső sorrendet csak a kitöltésre szánt idő határozta meg.

A játék II. helyezettje a fehérgyarmati Varga Dávid lett, aki kevesebb mint egy perc alatt ért el 17 pontot. A fennmaradó két díj közül Dávid a Samsung Galaxy a53 5g okostelefont választotta.

A dobogó III. fokára a mosonmagyaróvári Mihalovits Máté állhatott fel, aki 6 perc és 32 másodperc alatt szerzett 17 pontot. Ő egy mountain bike-kal mehetett haza a díjátadóról.

Az ünnepélyes díjátadót 2023. január 12-én, az Educatio Kiállítás nagyszínpadán tartottuk meg. Az egyéni díjakon túl, az iskolák versenye nyereménye is itt került átadásra a legtöbb kitöltőt adó iskolának.

A díjakat Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora és Dr. Szayly József, a DUE alelnöke adta át.

Gratulálunk mindenkinek! Ha lemaradtál a Nagy Diák Agrártesztről, ne búslakodj: látogass el a www.nagydiaktesztek.hu oldalra, ahol megtalálja az éppen futó tesztjeinket.

A Nagy Diák Agrárteszt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem támogatásával jött létre.