Ők az első Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak dobogósai

Fotó: Pozsonyi Zita

Izgalmas tévé show keretében zárult az első alkalommal megrendezett Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak. Az országos edukatív játék döntőjét a május 26-án rendeztük meg az UP Rendezvénytérben, a 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon.

Rekordszámban kezdtek bele a fiatalok az első alkalommal meghirdetett Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak kitöltésébe. Az első, online fordulóban közel 30 ezren tették próbára magukat és töltötték ki sikeresen a tesztet.

Az online teszt kitöltői közül az 1000 legjobb eredményt elérő játékosok e-mailben kaptak meghívást a személyes részvételű középdöntőre, amit 2023. május 26-án Budapesten, az újpesti UP Rendezvénytérben rendeztünk meg.

Ezen a napon zajlott az országos játék döntője is, ahová a középdöntőkből a legjobb eredményt elért 10 játékos jutott be. Ők Petur András játékmester vezetésével egy izgalmas TV-kvízjáték keretében döntötték el, hogy kik vihetik haza a fődíjakat.

A játék félidejében már csak az legjobb 5 játékos, Cseresznyés Márton, Mók Levente, Szabó Benedek, Rábai Gellért és Kovács-Polyák András maradt versenyben. Szoros versenyben, 1610 pontot gyűjtve Kovács-Polyák András szerezte meg az első helyet, aki egy londoni utazást nyert. A második helyezett 1540 ponttal Rábai Gellért lett, aki egy Samsung okostelefont nyert. A harmadik helyezett 1360 ponttal Szabó Benedek lett, aki  egy Samsung Smart LED TV-vel lett gazdagabb.

Fotó: Pozsonyi Zita

A díjakat Dr. Deutsch Tamás EP képviselő, az MTK elnöke, Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, Tóth Rozália, Prohuman Diákmunka operatív igazgatója és Kecskés István, a DUE elnöke adta át.

A Nagy Magyar Focitesztet a Magyar Testgyakorlók Köre Budapest, a Prohuman Diákmunka és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatja. A játék médiapartnerei a Sportal.hu és a Blikk.hu.

Gratulálunk az idei nyerteseknek! A játék döntőjét szombattól bárki visszanézheti a due.hu-n, a DUE Facebook oldalán és a közeljövőben a közmédiában.