Óriási érdeklődés a Klímateszt első fordulójában

Óriási érdeklődés a Klímateszt első fordulójában

A globális felmelegedés és a klímaváltozás hatásait mindannyian tapasztaljuk, érezzük. Szerencsére egyre többen és többen vannak azok, akik nem csak beszélnek róla, hanem tesznek is a jelenség ellen. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Nagy Diák Klímateszt első fordulójának fantasztikus sikere. A játék hamarosan folytatódik a személyes részvétellel zajló középdöntővel és döntővel.

Rekordszámú játékos kezdett bele az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a DUE Médiahálózat közös klímavédelmi játéka, a második alkalommal megrendezett Nagy Diák Klímateszt kitöltésébe. Az első, online fordulóban a játékosok száma elérte a 35 ezret.

Az edukatív játék az célja, hogy a 14 és 24 év közötti fiatalok megismerjék a környezetvédelem fontosságát, a klímaváltozás hosszútávú hatásait és valós információkra alapozzák ismereteiket.

Az országos játék középdöntőjét és döntőjét 2022. május 20-án, a 29. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon rendezzük meg az újpesti UP Rendezvénytérben, ahol reggel 9 órától várjuk az érdeklődőket és a versenyzőket.

A Nagy Diák Klímateszt középdöntője 9 órától veszi kezdetét, ahová a legjobb 1.000 játékos (azok, akik a legtöbb helyes választ adták a legrövidebb idő alatt) kap e-mailben meghívást. A középdöntőben való részvételhez elengedhetetlenül fontos a Nagy Diák Tesztek applikáció, hiszen 20 kérdéses középdöntőt – és természetesen a DUE többi tesztjét is – ezen keresztül tölthetik majd ki a játékosok.

A középdöntőből a legjobb 10 játékos (azok, akik a legtöbb helyes választ adták a legrövidebb idő alatt) jut a Nagy Diák Klímateszt döntőjébe, ahol egy izgalmas, egy órás tv show keretén belül mérhetik össze tudásukat. Itt talál gazdára a játék három fődíja: egy elektromos robogó, egy nagyértékű kerékpár és egy belföldi (balatoni) nyaralás.

Az eseményt bárki élőben is követheti a helyszínen, vagy az interneten keresztül is – ugyanis a teljes döntőt streamejük a www.due.hu és a www.nagydiaktesztek.hu oldalainkon, valamint a DUE Facebook oldalán. A felvételből önálló egy órás tévéműsor is készül, amit az M5-ön bárki visszanézhet majd.

 

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Óriási érdeklődés a Klímateszt első fordulójában

Oszd meg a Facebook-on!

Óriási érdeklődés a Klímateszt első fordulójában

Oszd meg a Facebook-on!