Óriási érdeklődés mellett zárult a Bűnmegelőzési Teszt első fordulója

A korábbiaknál is népszerűbb volt az idei Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt első fordulója. A játék online szakaszába több mint 20 ezer fiatal kapcsolódott be május 11-ig. Az idén hatodik alkalommal megrendezett országos edukatív játék május 25-én, a 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, az újpesti UP Rendezvénytérben folytatódik a középdöntővel és a döntővel.

A 14 és 22 év közötti fiataloknak hirdette meg idén immár ötödik alkalommal a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a DUE Médiahálózat a Nagy Diák Bűnmegelőzési Tesztet. Az évek óta népszerű játékának idén is az volt célja, hogy a 14 és 22 év közötti fiatalok megismerjék a rájuk leselkedő veszélyeket és megtudják, hogyan kerülhetik el az áldozattá válást.

Az online első fordulót a személyes részvétellel zajló középdöntő és döntő követi.

A Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt személyes részvételű középdöntője 2023. május 25-én, csütörtökön folytatódik a 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretében az újpesti UP Rendezvénytérben (1042 Budapest, Szent István tér 13.). Ide az első forduló legjobb 1000 tesztkitöltője kap meghívást. A játékban résztvevőknek érdemes figyelniük az e-mail fiókjukat, mert az érintettek hamarosan értesítést kapnak a továbbjutásukról.

Ettől a fordulótól kezdve már két ágon folytatódik tovább a verseny: a főként középiskolások (14 és 18 év közöttiek) és az idősebbek (18 és 22 év közöttiek) külön csoportban küzdenek a döntőbe jutásért és a fődíjakért. Ehhez azonban még túl kell jutni a középdöntőn, ahol egy 18 kérdéses teszt vár a játékosra.

A játék döntőjébe korosztályonként a legjobb 5-5 játékos (akik a legtöbb helyes választ adják a legrövidebb idő alatt) jut be, ők egy izgalmas színpadi show keretén belül mérhetik össze tudásukat a fődíjakért.

A legjobbak mindkét korcsoportban egy HP 255 G8 laptop, egy iPhone 11 128 GB és egy Samsung Galaxy S20 128 GB mobiltelefon közül választhatnak, a második helyezettek egy-egy Xiaomi Redmi Note 11 okostelefonnal térhetnek haza az eredményhirdetés után.

A döntőt bárki élőben is követheti a helyszínen, vagy az interneten keresztül is – ugyanis a teljes döntőt streamejük a www.due.hu és a www.nagydiaktesztek.hu oldalainkon, valamint a DUE Facebook oldalán. A felvételből önálló, egy órás tévéműsor is készül.

Gratulálunk minden résztvevőnek!