Pénzügyes Teszt középdöntő és döntő május 26-án

Lezárult a DUE Médiahálózat és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közös pénzügyi játéka, a Nagy Diák Pénzügyes Teszt 3. első fordulója, ahol több mint 15.000 fiatal tette próbára tudását és töltötte ki sikeresen a tesztet. A játék május 26-án a középdöntővel és döntővel folytatódik.

A Pénzügyes Teszt célja, hogy a tesztkitöltők játékos módon szélesítsék pénzügyi ismereteiket, magabiztosabban mozogjanak a pénz világában, tudatosan tervezzék meg pénzügyeiket, és a megfelelő tájékozódás után hozzák meg a számukra legjobb döntést.

Az online teszt kitöltői közül a legjobb eredményt elérő játékosok e-mailben kapnak meghívást a személyes részvételű középdöntőre, amit 2023. május 26-án Budapesten, az újpesti UP Rendezvénytérben rendezünk meg. A második forduló várhatóan 12:00 órakor kezdődik el és 14:00 órakor fejeződik be. 

Ezen a napon zajlik majd az országos játék döntője is, ahová a középdöntőből a legjobb 10 játékos jut be, akik 15:00 órától egy izgalmas tévés kvízben mérhetik össze tudásukat és szállhatnak versenybe a fődíjakért: egy görögországi nyaralásért, egy nagy értékű laptopért és egy értékes elektromos rollerért.

De nem csak a dobogósok térhetnek haza értékes ajándékokkal. Az MNB-Edulab Kft. jóvoltából a döntő legfiatalabb játékosa egy 100.000 forint értékű utalványt kap, amit Hergár Eszter, MNB-Edulab Kft. ügyvezetője, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumának elnöke ad át. Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. is díjazza a döntősöket, a 4. – 10. helyezettek egy-egy 30.000 forint értékű utalványt kapnak, amit Szabóné Vizi Beáta főosztályvezető ad át. A Magyar Bankszövetség pedig a középdöntő legfiatalabb játékosát jutalmazza egy 150.000 forint értékű okosórával, amit Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára ad át.

A Pénzügyes Tesztben nem csak a diákok, hanem az iskolák is nyerhettek. Az az iskola, ahonnan a legtöbb játékos töltötte ki az első forduló kérdéssorát (május 7-ig). Végül a Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola (Szeged) végzett az első helyen, ők egy 150.000 forint értékű támogatást nyertek az iskola által kiválasztott osztály következő osztálykirándulásához.

A Nagy Diák Pénzügyes Tesztet a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért, az Államadósság Kezelő Központ Zrt., a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Magyar Államkincstár, a Diákhitel Központ Zrt. és a Magyar Export-Import Bank Zrt. támogatja.