Rekordszámú játékos a Filmteszt első fordulójában

Több mint 23 ezer fiatal töltötte ki a hatodik alkalommal meghirdetett Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak első fordulóját. A DUE Médiahálózat és a Nemzeti Filmintézet közös országos játékában új filmekkel és új szórakoztató kérdésekkel vártuk a magyar filmek és a sorozatok szerelmeseit! A háromfordulós vetélkedő 2023. március 10-én a középdöntővel majd a döntővel folytatódik.

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak első, online fordulóját bárki kitölthette, de a szuper nyereményekért folyó játék második fordulójába csak a 14 és 20 év közötti fiatalok juthatnak be. Idén a sikeres tesztkitöltők száma is meghaladta a korábbi éveket, több mint 21 ezren vették sikerrel az akadályt.

A következő, már személyes jelenlétet igénylő fordulóba a legjobb eredményt elérő játékosok kapnak meghívást. A résztvevőknek érdemes nagyon figyelniük a játékban megadott e-mail címüket, mert erre érkezik az értesítés a második fordulóban való részvételről, illetve a játékkal kapcsolatos további tudnivalókról.

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak játék középdöntőjét és döntőjét 2023. március 10-én, pénteken rendezzük meg az újpesti UP Rendezvénytérben, ahol egy egész délutános színes és szórakoztató esemény vár a résztvevőkre. A meghívott játékosok találkozhatnak filmes szakemberekkel, színészekkel, operatőrökkel és maszkmesterekkel.

A minden bejutó által személyesen kitöltött középdöntő után derül ki, hogy ki az a 10 játékos, akik bekerültek a játék döntőjébe. Ők egy színpadi TV-kvízjáték keretein belül küzdenek meg a fődíjakért. Az idei nyertes három értékes főnyeremény közül választhat: hazavihet egy iPhone 13-t, egy Samsung Galaxy Note 20-t vagy egy 2 személyes utazást 300 000 Ft értékben. A második és harmadik helyezett egy-egy Samsung profi kamerával szerelt okostelefont kap.

Az egész nap programját, és persze a döntőt is streameljük az interneten, ebbe bárki élőben is belenézhet itt a due.hu-n vagy a DUE és a Nagy Diák Tesztek Facebook oldalán..

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak online fordulója ugyan lezárult, de további érdekes edukatív tesztekkel várunk a www.nagydiatesztek.hu oldalon.