Rendőr szülők gyermeke nyerte a Nagy Diák Bűnmegelőzési Tesztet

Két korcsoportban hirdettek győztest a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt döntőjében. A 21 ezer indulóból 18 év alatt a tiszaújvárosi Drencsik Daniella nyert, akit rendőr szülei segítettek a felkészülésben. A 18 év felettiek kategóriájában Nagy Domonkos állhatott a dobogó tetejére. Az egyetemista mentőtisztnek tanul, és rengeteg rendőrségi hírt olvas.

A DUE Médiahálózat népszerű, immár hatodjára elindított tesztsorozatának célja, hogy megtudják a fiatalok: ismerik-e a rájuk leselkedő veszélyeket, tudják-e, mi a különbség a csíny és a bűncselekmény között, és el tudják-e kerülni azt, hogy áldozattá, netán elkövetővé váljanak egy-egy kényes helyzetben. A három fordulóból álló vetélkedősorozat első szakasza online zajlott a bunmegelozesiteszt.hu oldalon. A tesztet bárki kitölthette, de a nyereményjátékban csak a 14-22 éves kor közöttiek vehettek részt. A középdöntő fordulójában azonban már két ágon folyt tovább a verseny: 14-18, illetve 19-22 éves korosztályokra oszlott a játék, s a döntőket is ebben a két korcsoportban rendezték május 25-én Budapesten, a 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, az UP Rendezvénytérben.

A 18 év alatti korosztályban Drencsik Daniella diadalmaskodott, aki a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium és Kollégium 11.-es tanulója. Mint mondta, nagy előnye származott abból, hogy mindkét szülője rendőrségen dolgozik, az édesapja ügyeletes a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságon, édesanyja rendészeti alkalmazott a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon. Daniella javára vált az is, hogy sok krimit néz és olvas.

A 18 év feletti korcsoportban Nagy Domonkos lett az első. Jelenleg a Semmelweis Egyetem másodéves hallgatója, és bármennyire is jól ment neki a bűnmegelőzési teszt, mentőtiszt szeretne lenni. Domonkos szerint azért nyerte meg a versenyt – ráadásul toronymagasan –, mert nagy hírfogyasztó. Naponta két órát böngész portálokat, és sok rendőrségi hírt olvas el.

A két győztes választhatott egy lapot és egy okostelefon közül. A második helyezettek, Kertes Bíbor és Greveletye Krisztofer, egy-egy okostelefonnal gazdagodtak. A Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával jött létre.

Nézd vissza a Bűnmegelőzési Teszt döntőjét Te is!