Sándor Ádám nyerte a Médiaismereti Teszt döntőjét

Több mint kilencezer fiatal kapcsolódott be idén az országos médiaismereti játékunkba, a 2023-ban negyedik alkalommal meghirdetett Nagy Diák Médiatesztbe. A nagysikerű online vetélkedőnkön olyan kérdésekre kellett választ adni, amelyekből kiderült a résztvevők jártassága a média világában.

A Nagy Diák Médiaismereti Teszt első, online fordulójába több mint 9.000 fiatal kapcsolódott be az ország minden részéről. Közülük a legeredményesebb 1.000 játékos kapott meghívást a középdöntőbe, ahol egy újabb 15 kérdéses online tesztet kellett kitölteni. Innen egyenes út vezetett a döntőbe annak a 20 játékosnak, akik a leggyorsabban töltötték ki helyesen a középdöntős kérdéssort.

Óriási izgalmakat hozott a Nagy Diák Médiaismereti Teszt döntője. Nem is csoda, hiszen az utolsó fordulóba már csak a legjobbak, közülük is csak 20 versenyző kerülhetett be. A 15 kérdésből álló döntőben továbbra is a médiaismereti tudásukról kellett tanúbizonyságot tenniük a játékosoknak.

A hihetetlenül szoros döntőben a végső sorrendet csupán 1-1 pont, de sokszor csak a kitöltésre szánt idő határozta meg. Az első helyezett Sándor Ádám lett, aki 2:55 perc alatt szerzett 14 pontot a 15-ból. A második helyezett Petrányi Oliver 13 pontot ért el, neki 2:14 perc kellett ahhoz, hogy szinte tökéletesen kitöltse a döntő kérdéssorát. A dobogó harmadik fokára Juhász Sára Rebeka állhatott fel, aki szintén 13 pontot ért el, neki kereken 4 perc kellett a játék kitöltésére.

Az ünnepélyes eredményhirdetés 2024. május 24-én Budapesten, a 31. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, az újpesti UP Rendezvénytérben rendeztük meg, ahová a döntőbe bejutott összes játékost meghívtuk. Itt került átadásra a játék fődíja egy Samsung Galaxy Tab A8 tablet.

A díjakat Dr. Somogyi Ákos, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Gyermekvédelmi Főosztályának vezetője, Mohay Gergely a Kulturális és Innovációs Minisztérium főosztályvezetője és Dr. Szayly József, a DUE Médiahálózat alelnöke adta át.

Gratulálunk mindenkinek!

A Nagy Diák Médiateszt 4. a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Nemzeti Tehetség Program és a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő támogatásával valósult meg.