Sikerrel zárult a Nagy Diák Anyanyelvi Teszt első fordulója

Sikerrel zárult a Nagy Diák Anyanyelvi Teszt első fordulója

Az első, online fordulóban több mint 10 ezren töltötték ki a Nagy Diák Anyanyelvi Tesztet.. Az első alkalommal megrendezett országos edukatív játék online fordulója 2022. április 27-én zárult. Jön a folytatás, a középdöntő majd a mindent eldöntő döntő!

A DUE Médiahálózat és a Nemzeti Kulturális Alap közös célja, hogy a 14 és 24 év közötti fiatalok jobban megismerjék, ápolják és gyakorolják anyanyelvünket.

Az országos játék második fordulója is online zajlik, ide 1.000 legjobb eredményt elért játékos kap meghívást. Ahhoz, hogy folytathassák a játékot a fődíjakért, nekik regisztrálniuk kell a középdöntőre (április 29-től május 2-ig), és ezután tölthetik ki a következő 20 kérdésből álló középdöntőt május 6. és 8. között. Az Anyanyelvi Teszt középdöntője az arra jogosultaknak a nagydiaktesztek.hu-n vagy a Nagy Diák Tesztek applikáción keresztül is kitölthető.

A középdöntőből a legjobb 20 játékos jut a Nagy Diák Anyanyelvi Teszt döntőjébe. A versenyben a legtöbb helyes választ a legrövidebb idő alatt kell megadni.

A döntő már élőben zajlik. A nyilvános esemény 2022. május 19-én 12 órakor kezdődik majd az újpesti UP Rendezvénytérben (1042 Budapest, Szent István tér 13.) Itt egy izgalmas színpadi show keretén belül mérhetik össze tudásukat a játékosok. Az eseményt élőben is követheti bárki a helyszínen, vagy az interneten keresztül is – ugyanis a teljes döntőt streamejük a www.due.hu és a www.nagydiaktesztek.hu oldalainkon, valamint a facebookon.

Aki személyesen ellátogat a döntőre, egy tévéműsor felvételének is résztvevője lehet. A döntő játékból ugyanis tévéműsor készül, amit később a tervek szerint az M5-ön lehet majd megnézni.

Nem babra megy a játék: a döntőben az első helyezett egy szuper Amazon Kindle Paperwhite, második helyezett pedig egy Amazon Kindle 2020 e-book olvasóval térhet haza a díjátadóról.

Minden tesztkitöltőnek gratulálunk! Azoknak sem kell csüggedniük, akik nem jutottak tovább az Anyanyelvi Teszt második fordulójába, hiszen a többi, május elejéig futó tesztjeinken is van még esélyük az értékes fődíjakra.

Május elejéig még próbára tehetitek magatokat és tudásotokat, és versenybe szállhattok az értékes nyereményekért a www.nagydikatesztek.hu oldalon.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Sikerrel zárult a Nagy Diák Anyanyelvi Teszt első fordulója

Oszd meg a Facebook-on!

Sikerrel zárult a Nagy Diák Anyanyelvi Teszt első fordulója

Oszd meg a Facebook-on!