Szeptemberben indul a Kárpát-medencei Nagy Diák Agrárteszt

Tudtad, hogy a termőföldeken és az állatfarmokon ma már a legmodernebb technológiával dolgoznak? És azt, hogy hogyan kerülnek a különböző termékek a boltok polcaira? Ha szeretnél minden kérdésedre választ kapni, akkor mindenképp töltsd ki a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a DUE legújabb játékát, a szeptember 2-án induló Kárpát-medencei Nagy Diák Agrárteszt 4-et, és ismerd meg a mezőgazdaság igazi arcát!

Mára az agrárágazat is felzárkózott a high-tech vonalba, ami minőségi termelést, biztos életkörülményeket és környezeti fenntarthatóságot jelent. A teszt kitöltése során megismerheted a mezőgazdaság modern arcát és megtudhatod azt is, hogyan és mire használják a legmodernebb technológiákat, és akár még kedvet kaphatsz az agrárpályához is.

Le lehet égni erős napsütésben egy fóliasátorban vagy egy üvegházban? Mi a magyarázata a csokoládé kiszürkülésének? Mire jó a drón a növénytermesztésben? Hol van Magyarországon a legnagyobb rózsafajta-gyűjtemény? Ilyen és ehhez hasonló tudományos kérdésekre kell válaszolniuk azoknak, akik részt vesznek a Kárpát-medencei Nagy Diák Agrárteszt első fordulójában.

Az játék első fordulós kérdéssorát 2024. szeptember 2. és 2024. december 15. között tölthetitek majd ki az agrarteszt.hu és a nagydiaktesztek.hu oldalakon, de a könnyebb kitöltés érdekében használjátok majd a Nagy Diák Tesztek applikációt. A tesztet bárki kitöltheti, de a versenyben csak a 14 és 20 év közötti fiatalok vehetnek csak részt! A tavalyi évhez hasonlóan, a külhoni fiatalokat is játékba hívjuk!

A Kárpát-medencei Nagy Diák Agrárteszt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem támogatásával jön létre.