Szoros döntővel zárult a hatodik Filmteszt

Óriási érdeklődés és teltház övezte a DUE Médiahálózat és a Nemzeti Filmintézet közös játékának, a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 6. döntőjét. Az országos edukatív játék népszerűségét jól mutatja, hogy az első, online fordulóját több mint 23 ezren vettek részt, köztük több mint 21 ezer fiatal.

Az első, online fordulóból az 500 legjobb eredményt elérő játékos kapott meghívást a játék középdöntőjébe, az újpesti UP Rendezvénytérbe. Itt egy 18 kérdéses tesztet kellett kitölteniük a játékosoknak, minél rövidebb idő alatt megadva minél több helyes választ.

A középdöntőkből a legjobb eredményt elért 10 játékos jutott be a játék döntőjébe. Ők Petur András játékmester vezetésével egy izgalmas TV-kvízjáték keretében döntötték el, hogy kik vihetik haza a fődíjakat.

A játék félidejében már csak az legjobb 5 játékos, Szabó Levente, Kovács Karina, Kovács Dániel, Lovas Zoli és Csenki Csongor maradt versenyben. Szoros versenyben Szabó Levente szerezte meg az első helyet. Ő egy görögországi utazást nyert. A második és harmadik helyezett Csenki Csongor és Kovács Karina lett, akik 1-1 Samsung mobiltelefonnal lettek gazdagabbak. A díjakat Káel Csaba, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos és dr. Szayly József, a DUE Médiahálózat alelnöke adta át.

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak azzal a céllal jött létre, hogy a fiatalok körében egyedi, rendhagyó és edukatív formában népszerűsítse a magyar filmeket és sorozatokat. A program a Nemzeti Filmintézet támogatásával jött létre.

Gratulálunk az idei nyerteseknek! A játék döntőjét szombattól bárki visszanézheti a due.hu-n, a DUE Facebook oldalán és a közeljövőben a közmédiában.