Szoros végjátékot hozott a Médiaismereti Teszt döntője

Csaknem kilencezer fiatal kapcsolódott be idén az országos médiaismereti játékunkba, a 2023-ban harmadik alkalommal meghirdetett Nagy Diák Médiaismereti Tesztebe. A nagysikerű online vetélkedőnkön olyan kérdésekre kellett választ adni, amelyekből kiderült a résztvevők jártassága a média világában.

A Nagy Diák Médiaismereti Teszt első, online fordulójába közel 9.000 fiatal kapcsolódott be az ország minden részéről. Közülük a legeredményesebb 1.000 játékos kapott meghívást a középdöntőbe, ahol egy újabb 18 kérdéses online tesztet kellett kitölteni. Innen egyenes út vezetett a döntőbe annak a 20 játékosnak, akik a leggyorsabban töltötték ki helyesen a középdöntős kérdéssort.

Óriási izgalmakat hozott a Nagy Diák Médiaismereti Teszt döntője. Nem is csoda, hiszen az utolsó fordulóba már csak a legjobbak, közülük is csak 20 versenyző kerülhetett be. A 18 kérdésből álló döntőben továbbra is a médiaismereti tudásukról kellett tanúbizonyságot tenniük a játékosoknak.

A hihetetlenül szoros döntőben a végső sorrendet csupán 1-1 pont, de sokszor csak a kitöltésre szánt idő határozta meg. Az első helyezett Palugyai Sára lett, aki 5:24 perc alatt szerzett 17 pontot a maximális 18-ból. A második helyezett Kovács Petra szintén 17 pontot ért el, neki 7:06 perc kellett ahhoz, hogy szinte tökéletesen kitöltse a döntő kérdéssorát. A dobogó harmadik fokára Nagy Domonkos állhatott fel, ő 16 pontot ért el.

Az ünnepélyes eredményhirdetés 2023. május 26-án Budapesten, a 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, az újpesti UP Rendezvénytérben rendeztük meg, ahová a döntőbe bejutott összes játékost meghívtuk. Itt került átadásra a játék fődíja egy Samsung Galaxy Tab A8 tablet.

A Nagy Diák Médiaismereti Teszt 3-at a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Nemzeti Tehetség Program és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatta.

Gratulálunk minden résztvevőnek!