Tárnoki Ágnes nyerte a hetedik Filmtesztet

Óriási érdeklődés és teltház övezte a DUE Médiahálózat és a Nemzeti Filmintézet közös játékának, a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 7. döntőjét. Az országos edukatív játék népszerűségét jól mutatja, hogy az első, online fordulóját több mint 23 ezren vettek részt, közülük közel 21 ezer fiatal vette sikerrel az akadályt.

Az első, online fordulóból az 1000 legjobb eredményt elérő játékos kapott meghívást a játék középdöntőjébe, az újpesti UP Rendezvénytérbe. Itt egy 15 kérdéses tesztet kellett kitölteniük a játékosoknak a Nagy Diák Tesztek applikáción keresztül, minél rövidebb idő alatt megadva minél több helyes választ.

A középdöntőkből a legjobb eredményt elért 10 játékos, Antal Réka Csenge, Darányi Csenge, Gyuricza Tamás, Ipacs Virág, Kiss Gergely, Locker Ármin, Müller Ádám, Palugyai Sára, Szabó Kata és Tárnoki Ágnes Katarina jutott be a játék döntőjébe. Ők Petur András játékmester vezetésével egy izgalmas TV-kvízjáték keretében döntötték el, hogy kik vihetik haza a fődíjakat.

A játék félidejében már csak az legjobb 5 játékos, Locker Ármin, Palugyai Sára, Antal Réka Csenge, Tárnoki Ágnes és Ipacs Virág maradt versenyben. Szoros versenyben, 1270 pontot gyűjtve, Tárnoki Ágnes szerezte meg az első helyet. Ő egy Iphone 14-el lett gazdagabb. A második és harmadik helyezett Darányi Csenge és Ipacs Virág lett, ők 1-1 Samsung mobiltelefonnal lettek gazdagabbak.

A díjakat Káel Csaba, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos és dr. Szayly József, a DUE Médiahálózat alelnöke adta át.

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak azzal a céllal jött létre, hogy a fiatalok körében egyedi, rendhagyó és edukatív formában népszerűsítse a magyar filmeket és sorozatokat. A program a Nemzeti Filmintézet támogatásával jött létre.

Gratulálunk az idei nyerteseknek! A játék döntőjét szombattól bárki visszanézheti a due.hu-n, a DUE Facebook oldalán és a közeljövőben a közmédiában.