Teszteld a tudásod és nyerj a Nagy Diák Pénzügyes Teszten

Elindult a DUE Médiahálózat és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közös pénzügyi játéka, a Nagy Diák Pénzügyes Teszt 3. A játék segítségével percek alatt felmérheted a pénzügyekkel kapcsolatos ismereteidet és még tanulhatsz, akár nyerhetsz is! Töltsd ki te is!

A Pénzügyes Teszt célja, hogy a tesztkitöltők játékos módon szélesítsék pénzügyi ismereteiket, magabiztosabban mozogjanak a pénz világában, tudatosan tervezzék meg pénzügyeiket, és a megfelelő tájékozódás után hozzák meg a számukra legjobb döntést.

A három fordulóból álló teszt első fordulóját bárki kitöltheti 2023. március 17. és május 7. között a nagydiaktesztek.hu oldalon vagy a Nagy Diák Tesztek applikáción keresztül, azonban a nyereményjátékban csak a 14-20 év közötti – középiskolai jogviszonnyal rendelkező fiatalok vehetnek részt.

Az online teszt kitöltői közül a legjobb eredményt elérő játékosok jutnak be a személyes részvételű középdöntőbe, amit 2023. május 26-én Budapesten, az újpesti UP Rendezvénytérben rendezünk meg. Itt zajlik majd az országos játék döntője is, ahová a középdöntőből a legjobb 10 játékos jut be. Ők egy izgalmas tévés kvízben mérhetik össze tudásukat és szállhatnak versenybe a fődíjakért: egy görögországi nyaralásért, egy nagy értékű laptopért és egy értékes elektromos rollerért.

A Pénzügyes Tesztben nem csak a diákok, hanem az iskolák is nyerhetnek. Az az iskola, ahonnan a legtöbb játékos tölti ki az első forduló kérdéssorát (május 7-ig), 150.000 forintot támogatást kap az iskola által kiválasztott osztály következő osztálykirándulásához.

A Nagy Diák Pénzügyes Tesztet a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért, az Államadósság Kezelő Központ Zrt., a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Magyar Államkincstár, a Diákhitel Központ Zrt. és a Magyar Export-Import Bank Zrt. támogatja.

Töltsd ki te is!