Teszteld a tudásod és nyerj – töltsd ki a Nagy Diák TudatosNet Tesztet

A biztonságos internetezés alapja a tudatos internethasználat. Tisztában kell lennünk a kockázatokkal, fel kell ismernünk a veszélyeket és szakszerűen el kell tudnunk őket hárítani. Természetesen a védekezés nem könnyű feladat, de a megfelelő óvintézkedéseket betartva, csökkenthető annak az esélye, hogy támadások érjenek bennünket.

Az internet számos lehetőséget nyújt a felhasználóknak, de a veszélyek száma is legalább ugyanannyi. Ezeket a veszélyeket hiba lenne egy kézlegyintéssel elintézni, hiszen komoly károkat okozhatnak. De, hogyan ismerhetjük fel a káros tartalmakat és hogyan védhetjük meg magunkat?

Ebben lesz a segítségedre a Yettel és a DUE Médiahálózat közös játéka, a Nagy Diák TudatosNet Teszt.

A játék kitöltésével olyan tudást szerezhetsz meg, amivel könnyedén ki tudod szűrni az interneten rejlő veszélyek és meg tudod védeni magadat, hiszen a veszélyek ellenére az internet alapvetően jó és hasznos dolog. De tisztában kell lennünk azzal, hogy hogyan aknázhatjuk ki biztonságosan az internet nyújtotta lehetőségeket.

Nem baj, ha első alkalommal nem sikerült tökéletesen kitöltened a tesztet, hiszen bármennyiszer neki kezdhetsz. De ha szeretnéd megkaparintani az első helyért járó díjat, akkor mindenképp törekedj a legmagasabb pontszám elérésére.

Az első forduló kérdéssorát február 1. és május 1. között tölthetitek ki a nagydiaktesztek.hu-n vagy a Nagy Diák Tesztek Applikáción keresztül. A játékot bárki kitölthette, de a versenyben csak a 14 és 20 év közötti fiatalok vehettek részt!

Az első, online fordulóból a legjobb eredményt elért 1000 játékos kap meghívást a 2024. május 7-én zajló online középdöntőbe. Innen a 20 legjobb eredményt elérő versenyző jut be az online döntőbe, melynek résztvevői 2024. május 10-én tölthetik ki a mindent eldöntő kérdéssort.

A játék első helyezettje egy Samsung Galaxy S23 telefonnal, a második egy Samsung Galaxy A54 telefonnal, a harmadik egy Samung Galaxy TabA9+ tablettel, a 4-10. helyezettek egy-egy JBL Flip 6 hangszóróval lesznek gazdagabbak.

Az ünnepélyes eredményhirdetés 2024. május 24-én lesz Budapesten az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, az újpesti UP Rendezvénytérben.

 A Nagy Diák TudatosNet Teszt a Yettel támogatásával jön létre.

Induljon a Teszt!