Több mint 19 ezren töltötték ki a Filmtesztet

Több mint 19 ezren töltötték ki a Filmtesztet

Rekordszámú részvétellel zajlott a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 4. első fordulója: az online játékba több mint 19 ezer fiatal kapcsolódott be, akiknek filmtörténeti és filmes szakmai kérdésekre kellett válaszolniuk. A DUE Médiahálózat negyedik alkalommal megrendezett versenyének döntője február 26-án lesz, és online élőben közvetítik. Az edukatív vetélkedő támogatója a Nemzeti Filmintézet.

A játék első fordulójában a www.filmteszt.hu oldalon kellett kitölteni egy online tesztet. Bárki részt vehetett, és rengetegen éltek is a lehetőséggel: 19.068 érdeklődő válaszolt a kérdésekre. A középdöntőbe viszont csak 14 és 20 év közöttiek juthattak be, közülük is a legjobb ezer játékos kapott meghívást a február 16-17-i eseményre, ami online zajlik. A középdöntőről a bejutók már meg is kapták az értesítést.

Az utolsó fordulóba majd a legjobb 12 játékos, akik megmérkőznek egymással február 26-án, immáron személyesen, de zárt ajtók mögött. Az eseményre Budapesten, a Lurdy házban található Smash Event stúdióban kerül sor, a játékot bárki nyomon követheti, ugyanis a döntőt a szervezők élőben közvetítik itt a www.due.hu oldalon, valamint a DUE Médiahálózat Facebook-oldalán. A Filmteszt nyertese három értékes főnyeremény közül választhat: hazavihet egy iPhone 12 vagy egy Samsung Galaxy Note 20 okostelefont, vagy másodmagával választhat egy vonzó európai úticélt 250 000 forint értékben. A második és a harmadik helyezett egy-egy profi kamerás Samsung mobiltelefont nyer.

A DUE Médiahálózat és a Nemzeti Filmintézet a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak vetélkedővel népszerűsíteni szeretné a klasszikus és új magyar filmeket, tévésorozatokat, valamint szórakoztató módon ismereteket szeretne átadni a hazai és külföldi produkciókban dolgozó magyar filmes szakemberek, rendezők, operatőrök, zeneszerzők, színészek, producerek munkájáról a 14-20 éves fiataloknak. Az idén negyedszer induló országos játékba az elmúlt években összesen több mint 50.000 fiatal kapcsolódott be.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,023KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Több mint 19 ezren töltötték ki a Filmtesztet

Oszd meg a Facebook-on!

Több mint 19 ezren töltötték ki a Filmtesztet

Oszd meg a Facebook-on!

X