Újra fantasztikus sikert aratott a Nagy Diák Klímateszt

Óriási érdeklődés övezte a második alkalommal meghirdetett országos klímajátékunk. Az országos edukatív játék döntőjét a május 20-én rendeztük meg az UP Rendezvénytérben.

Rekordszámban kezdtek bele a fiatalok az idén második alkalommal meghirdetett Nagy Diák Klímateszt kitöltésébe. A téli első, online fordulóban 35 ezren tették próbára magukat és töltötték ki sikeresen a tesztet.

Az első fordulóból az 1.000 legjobb eredményt elérő játékos kapott meghívást a játék középdöntőjébe. Itt egy 20 kérdéses tesztet kellett kitölteniük a játékosoknak, minél rövidebb idő alatt megadva minél több helyes választ.

A középdöntőkből a legjobb 10 játékos jutott be a játék döntőjébe. Ők egy izgalmas színpadi show keretében döntötték el, hogy kik vihetik haza a fődíjakat. A játék nyertese Beke Bence lett, aki egy 250 ezer forint értékű nyaralást nyert, a második helyezett Márton Olivér egy nagyértékű kerékpárral lett gazdagabb, a dobogó harmadik helyét elcsípő Lukács Bence egy elektromos robogót vihetett haza az eredményhirdetés után.

A díjakat Dr. Botos Barbara, az ITM klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára és Dr. Szayly József, a DUE alelnöke adta át.

Gratulálunk az idei nyerteseknek! A Nagy Diák Klímateszt döntőjét ITT és ITT tudod visszanézni! A játék döntőjéből készült tévé felvétel hamarosan visszanézhető lesz az M5 csatornáján.

A Nagy Diák Klímateszt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával jött létre.