Újra itt a Nagy Diák Pénzügyes Teszt – Töltsd ki te is

Elindult a DUE Médiahálózat és a Nemzetgazdasági Minisztérium közös pénzügyi játéka, a Nagy Diák Pénzügyes Teszt 4. A játék segítségével percek alatt felmérheted a pénzügyekkel kapcsolatos ismereteidet és még tanulhatsz, akár nyerhetsz is!

A Pénzügyes Teszt célja, hogy a tesztkitöltők játékos módon szélesítsék pénzügyi ismereteiket, magabiztosabban mozogjanak a pénz világában, tudatosan tervezzék meg pénzügyeiket, és a megfelelő tájékozódás után hozzák meg a számukra legjobb döntést.

A három fordulóból álló teszt első fordulóját bárki kitöltheti 2024. február 15. és május 5. között a nagydiaktesztek.hu oldalon vagy a Nagy Diák Tesztek applikáción keresztül, azonban a a második fordulóba csak a 14-20 év közötti – középiskolai jogviszonnyal rendelkező fiatalok juthatnak be.

Az online teszt kitöltői közül a legjobb eredményt elérő játékosok jutnak be a személyes részvételű középdöntőbe, amit 2024. május 24-én Budapesten, az újpesti UP Rendezvénytérben rendezünk meg. Itt zajlik majd az országos játék döntője is, ahová a középdöntőből a legjobb 10 játékos jut be. Ők egy izgalmas tévés kvízben mérhetik össze tudásukat és szállhatnak versenybe a fődíjakért: egy görögországi nyaralásért, egy nagy értékű laptopért és egy értékes elektromos rollerért.

Mivel a Pénzügyi tudatosság minden korosztály számára kiemelten fontos, ezért a Nagy Diák Pénzügyes Teszt nem csak a fiatalokat, hanem az idősebb korosztályt is versenybe hívja. Az első fordulót kitöltő legszerencsésebb, 40 évnél idősebb játékos egy belföldi, kétszemélyes wellness hétvégét nyer.

A Nagy Diák Pénzügyes Tesztet a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért, az Államadósság Kezelő Központ Zrt., a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Magyar Államkincstár, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt., a Magyar Export-Import Bank Zrt. és az MNB-EduLab Kompetencia Központ Zrt. támogatja.